inkjet papir

Inkjet papir je pogosta spletna poizvedba

Tiskalniki, ki jih lahko najdemo na prodajnih policah, se med seboj zelo razlikujejo. V prvi vrsti pa je razlika med njimi odvisna predvsem od tega, kakšni vrsti tiskanja so namenjeni. Posebna vrsta tiskalnika so zagotovo t. i. inkjet tiskalniki, ki delujejo tako, da iz posebnih brizgalnih šob na papir nanašajo oziroma brizgajo določeno barvo. Ta v nadaljevanju sestavlja podobo, ki je na papirju. Za to vrsto tiskanja pa vsekakor potrebujemo tudi poseben papir, ki ga lahko imenujemo kar inkjet papir. S pomočjo tiskalnika in papirja te vrste ter še z drugimi potrebnimi pripomočki pa lahko natisnemo zelo lepe fotografije.

Inkjet papir je torej namenjen visoki kakovosti tiskanja, kjer nastajajo najboljši izdelki, ponavadi v obliki ter podobni vrhunskih fotografij. Inkjet papir je še kako nujen, če želimo kakovosten izpis, ki ga pri drugi vrsti papirja ne dobimo. Za tako vrsto papirja je značilno, da je veliko debelejši, posledično pa tudi izjemno kakovosten. Izbiramo pa lahko med premaznimi in nepremaznimi oblikami takega papirja.

Papir za ploter v rolah različnih dimenzij

Papir za ploter ponavadi lahko videvamo v večjih podjetjih, kjer se na veliko ukvarjajo tudi s tiskanjem. Zanj je značilno, da je zavit v posebne role. Tako je vse skupaj tudi veliko bolj praktično ter priročno za uporabnike papirja.

Papir za ploter pa se na prodajnih policah lahko kupi v različnih vrstah. V osnovi ga delimo na tistega, ki je premazan in na tistega brez premaza. Ne glede na njegovo vrsto pa za ploter papir velja, da je velikih dimenzij. Če potrebujemo dimenzijo takega papirja, ki v spletni trgovini, kjer ga bomo naročili, ni na voljo, potem se lahko s podjetjem dogovorimo, da se posebej za nas naredi papir za ploter posebne dimenzije. Cena za tak izdelek zato ne bo nič večja, ker se podjetje zaveda, da imajo kupci svoje želje, ki jim jih lahko z veseljem tudi zaupajo.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *