Strešniki za zaščito strehe

Strešniki za zaščito strehe

Strešniki so dandanes lahko narejeni iz zelo različnih materialov. Dejansko še malokdo poslužuje opečnatih korcev, ki smo jih za prekrivanje svojih domov uporabljali v preteklosti. Z napredkom tehnologije ter s prihodom novih načinov obdelovanja materialov, so prišli na trg novi izdelki, ki so vrhunski in imajo izredno dolgo garancijo. 

Strešniki so lahko keramični ali betonski. Betonski strešniki predstavljajo izredno ugodno rešitev za prekrivanje strehe. Za kupca so namreč cenovno izredno ugodni. Kdor se odloči za izgradnjo svojega doma, si navadno želi porabiti čim manj denarja, saj ga za dokončanje hiše potrebuje kar precej. 

Strešniki iz betona do odporni na vse vremenske pojave, odlikuje iz izjemna trdnost, ne poškoduje jih niti zmrzal ali toča. Njihove barve so obstoje in odporne na močne UV-žarke, njihov eleganten izgled pa se lahko kosa z vsemi ostalimi strešniki, ki so na trgu. Izdelani so tako, da voda brez težav in hitro odteka. To je bistveno ob močnem deževju, ki nam lahko onesnaži spodnji rob strehe. Ker imajo dodane dvojne zareze, se ne bomo bali, da nam bi streha začela zamakati ter bomo tudi v nevihtnih nočeh mirno spali. 

Strešna opeka za klasično pokrito streho

Strešna opeka je v Sloveniji še vedno zelo priljubljena. Tradicionalno smo namreč navezani na rdeče opečnate korce, ki so jih na strehe postavljali še naši dedki. Najboljši proizvajalci nam na trgu ponujajo inovativno strešno opeko, ki je narejena tako, da bo poudarila eleganco našega doma. 

Strešna opeka mora biti na streho seveda pravilno postavljena. Streho pokrijemo glede na dolžino špirovca. Dolžino špirovca moramo prilagoditi že pri načrtovanju strehe. To naredimo tako, da sledimo predpisani preglednici, ki nas usmerja in določa njegovo dolžino. 

Strešna opeka mora biti določena tudi glede na naklon strehe. Na območjih kjer je veliko snega, imajo strehe večji naklon, medtem ko so v toplejših krajih strehe lahko tudi popolnoma ravne.