Pergola 2

Fiksna pergola z dodatki

Zunanje površine lahko dokaj učinkovito zasenčimo že s povsem enostavnimi senčili, predvsem s senčniki. Lahko pa se temu delu nekoliko bolj pozorno posvetimo in dosežemo še veliko bolj prepričljive rezultate. Tak učinek ima fiksna pergola, ki je zelo priljubljena rešitev za sodobna okolja, kjer želimo koristiti kakovostno in lično opremo v skladu s pričakovanji zahtevnejših uporabnikov.

Fiksna pergola se običajno namesti tam, kjer bo redno v uporabi. Uporablja se recimo za senčenje teras in balkonov, pa tudi kakšnih drugih zunanjih površin, sploh če imamo na voljo nekaj več prostora na vrtu. Dosežemo lahko čudovite učinke, saj se te strukture pogosto oblikujejo po meri in se lahko povsem uskladijo z okolico. Prav tako lahko senčila dopolnimo s posrečenimi dekorativnimi rastlinami, ki opremo še dodatno integrirajo v okolje. To postanejo pravzaprav naravna senčila, pri katerih glavno funkcijo opravljajo prav rastline.

Zelena pergola

Naravna senčila v začetku potrebujejo ustrezno ogrodje, tako da je še vedno zelo pomembno, da posežemo po kakovostnih izdelkih, ki že v izhodišču ponujajo ustrezne pogoje za rast rastlin. Tako kasneje ne bo veliko dela z vzdrževanjem, pergola pa bo lahko dobro opravljala svoje delo. Nekateri ponudniki imajo prav takšne izdelke in zagotavljajo odlične končne rezultate, a seveda so takšna senčila v vsakem primeru nekoliko bolj zahtevna in terjajo večjo investicijo časa in truda, včasih tudi nekaj več denarja.

Pergola z dodatki

To pa ni edina prilagoditev, ki je možna pri pergolah. Na voljo so še drugi dodatki, ki jih lahko s pridom izkoristimo. Zelo priljubljene so pomične stene, ki so včasih celo steklene za zelo posrečen učinek, lahko pa so tudi lesene ali iz drugih materialov. Na ta način dosežemo različne učinke, tako funkcionalne kot estetske, kar se vsekakor splača izkoristiti. Takšna pergola se odlično obnese v praktično vsakem okolju in ponuja uporabnikom odlično izkušnjo na dolgi rok.