Hlevski ventilator za svež zrak

Hlevski ventilator za svež zrak

Hlevski ventilator nam v hlevu prečiščuje zrak ter pomaga pri vzdrževanju svežega in prijetnega zraka. V vsakem hlevu, kjer se zadržuje veliko živine, je zrak izredno hitro slab in zadušljiv. Kdor ima doma veliko kmetijo se zaveda, da mora za svoje živali in za njihovo počutje dobro poskrbeti, saj bodo živali, ki živijo v slabih pogojih, posledično dale manj mleka in veliko slabše meso. 

Hlevski ventilator nam bo tako omogočil dovajanje svežega zraka v hlev in bo poskrbel, da bodo naše živali zdrave in zadovoljne. Imamo več različnih vrst ventilatorjev. Lahko si namestimo stropni ventilator, ki bo poskrbel za kroženje zraka. Ali pa namestimo aksialni prezračevalni ventilator z ali brez zapiralnih žaluzij. 

Hlevski ventilator z žaluzijami bo poskrbel, da pozimi v hlev ne bo uhajal mrzel zrak iz okolice. Ravno tako bo preprečeval dovoz zraka vedno, ko bo izklopljen. Tko lahko rečemo, da ima ventilator poleg prezračevanja tudi funkcijo ohranjanja toplote v hlevu. 

Folija za silos za preprečevanje škodljive plesni 

Folija za silos je izredno uporabna za pravilno shranjevanje silaže, saj se nam v primeru slabega načina shranjevanja, lahko pojavi izredno škodljiva ter uničujoča plesen, ki je ne bomo zmogli hitro odpraviti. Tisti kmetje, ki se zavedajo da je dober način spravila ključen za kvalitetno živalsko krmo bodo poskrbeli za vse potrebne pripomočke, ki bodo omogočali le najboljše rezultate. 

Folija za silos se uporabi na več načinov. Najprej moramo v silos položiti podfolijo, ki bo skrbela za dobro podlago v silosu. Nato pa silos prekrijemo še z dodatno platjo folije ali pa tudi z dvema, da bomo preprečili plesnenje silaže. 

Folija za silos je na voljo v vseh bolje založenih trgovinah s kmetijskimi pripomočki. Po izredno ugodni ceni pa jo lahko naročimo kar preko spleta, kjer bomo našli več različnih tipov folije, za različne tipe silaž.