Streč folija

Najbolj enostavne kuhinjske rešitve

V kuhinji radi kompliciramo, misleč, da bo zaradi tega prostor bolj urejen in funkcionalen ali pa da bomo zaradi tega uživali v boljših jedeh. V nekaterih primerih gotovo to povsem velja, a pogosto je bolj smiselno postopke v kuhinji poenostaviti. Tudi malenkosti se izkažejo za pomembne, če jih znamo optimizirati. Namesto, da bi se ukvarjali z izbiro in uporabo raznih posod in drugih embalaž, se lahko na primer poslužimo elegantnih rešitev pakiranja živil, ki jih prinaša streč folija. Takšne in drugačne folije dokazujejo, da so pogosto najboljše najbolj enostavne kuhinjske rešitve.

Streč folija se bo izkazala za zelo uporabno v primeru, da moramo na hitro kaj zapakirati in pospraviti. Dobro se obnese pri praktično vseh živilih, tudi pri gotovih jedeh, res pa je seveda, da bo težko zapakirati kakšne tekoče ali posebej mehke jedi. Najbolj uporabna je takšna folija pri pecivu in podobnih gotovih jedeh. Poleg tega pa se streč folija uporablja tudi za hitro in učinkovito ročno ovijanje zalog oziroma drugih embalaž, v takšni vlogi pa se zelo izkaže tudi v profesionalnih okoljih, na primer v shrambi raznih gostinskih obratov. Poleg tega je streč folija seveda uporabna tudi v skladiščih in na nekaterih drugih mestih, ki s kuhinjo nimajo veliko opraviti – to le dokazuje, kako uporabne in koristne so enostavne rešitve.

Pri pakiranju si lahko pomagamo še na druge načine. Vakuumske vreče za shranjevanje na primer olajšajo pakiranje ozimnice, ne da bi morali v to vložiti kakšen poseben napor. Namesto, da bi se morali posebej ukvarjati s previdnim pakiranjem, lahko živila enostavno postavimo v vakuumske vreče za shranjevanje, uporabimo aparat za vakuumiranje in jih pospravimo v zamrzovalnik. Poleg tega pa se takšna embalaža spet izkaže za dokaj vsestransko. Ker so vakuumske vreče za shranjevanje cenovno ugodne, jih je pametno imeti pri roki, uporabimo pa jih lahko tudi za običajno shranjevanje živil in drugih stvari.