Husqvarna 555

Napredna oprema za zahtevnejše gozdarje

Res je, da tudi najbolj zahtevni gozdarji pogosto posežejo po vsestranski opremi, ki jo sicer radi porabljamo tudi običajni smrtniki. A prav profesionalcem je prilagojen širok spekter gozdarske opreme, tudi nekatere napredne motorne žage Husqvarna. Znamka je seveda splošno znana med uporabniki motornih žag, a profesionalci bodo v njihovi ponudbi našli posebej prepričljive izdelke.

Baterijske motorne žage

Husqvarna ponuja baterijske motorne žage, ki za mnoge uporabnike predstavljajo zelo privlačno izbiro. Dober primer je Husqvarna 135 Li, ki z baterijo prinaša kar nekaj dobrodošlih prednosti. Očiten adut motorne žage Husqvarna 135 Li je seveda že ta, da ne zahteva posebnega goriva. Za delovanje sicer potrebuje električno energijo, baterija pa zagotavlja možnost dolgotrajne uporabe med polnjenji. Posledično so opazni tudi nižji stroški, saj je elektrika zelo ugoden vir energije. Poleg tega omogoča Husqvarna 135 Li nastavitev delovanja za največjo zmogljivost ali za varčevanje z energijo, seveda pa skriva še mnoge druge dobrodošle rešitve, kot se spodobi za sodobno motorno žago prestižnega proizvajalca.

Motorne žage s surovo zmogljivostjo

Še tako posrečene domislice pa ne pomagajo v primeru, da se soočamo z večjimi debli. Namesto varčevanja pride v tem primeru do izraza surova moč motorne žage. Izvrstna izbira je Husqvarna 555, ki je priljubljena med zahtevnejšimi gozdarskimi uporabniki. Gre za zmogljivo žago, namenjeno težjim opravilom v gozdu. Husqvarna 555 lahko brez težav opravi tudi z večjimi drevesi, kot po maslu pa bo potekalo tudi drugo delo v takšnem okolju.

Poleg tega, da prinaša Husqvarna 555 surovo zmogljivost za podiranje večjih dreves, pa gre seveda tudi v tem primeru za napreden izdelek uveljavljenega proizvajalca. Spet lahko pričakujemo nekatere dodatne prednosti, na primer manjšo porabo goriva in manj izpušnih plinov. Pri dolgotrajni uporabi se izkažejo še druge malenkosti, ki dopolnjujejo moč motorne žage in omogočajo učinkovito in uspešno delo v gozdu.