Avtoservis

Ne pozabite na avtoservis

Avtomobilski servis je treba opravljati redno, če želimo zagotoviti brezhibno delovanje vozila. A ob tem bodo neizogibno nastali tudi stroški, poleg tega imamo z obiskom mehanikov nekaj dela in sitnosti, vsaj za nekaj časa bomo ostali brez vozila. Tako se včasih zgodi, da avtoservis namenoma ali nenamenoma zanemarjamo, kar ima lahko hude posledice. Vsekakor se splača poskrbeti vsaj za nujna vzdrževalna opravila in preglede, pa tudi veliki servis je priporočljivo opraviti vsaj vsakih nekaj let, odvisno od uporabe vozila.

Kdaj zapeljati k serviserju?

Serviserje obiščemo takrat, ko je to res nujno, poleg tega pa načrtujemo tudi redne preglede in vzdrževanja. Povsem jasno je, da se bomo odločili za mali servis ali celo popravilo na cesti, če pride do kakšnih nepredvidenih težav in se avtomobil pokvari ali poškoduje. V takšni situaciji pravzaprav nimamo kakšne druge rešitve, le avtoservis lahko priskoči na pomoč – izkaže se, da se splača imeti hitrega in odzivnega serviserja, ki lahko ponudi takšne storitve.

Prav tako obiščemo serviserja, ko potrebujemo kakšne redne vzdrževalne posege. Dober primer je menjava gum, ki se opravlja dvakrat letno. Prav tako je smiselno poskrbeti za redne preglede in vzdrževanje, pregledujejo se predvsem tisti deli, ki so pri uporabi avtomobila najbolj na udaru in se najhitreje obrabljajo. Za to poskrbi hitri servis, le nekaj ur pustimo avtomobil pri serviserju in že lahko pričakujemo, da bo jekleni konjiček deloval brez težav tudi v prihodnje.

Dodatne storitve avtoservisa

Gotovo pa bo avtoservis lahko ponudil tudi nekatere dodatne storitve, ki so vsekakor zelo dobrodošle. Običajno lahko pri mojstrih izberemo veliki servis, ki poleg pregleda po kontrolnih točkah vključuje še podroben pregled filtrov in ključnih tekočin avtomobila, pregled zavornega in izpušnega sistema, pnevmatik, podvozja, sklopke … Skratka, gre za kompleten servis, s katerim vozilo kar najbolje pripravimo na vse obremenitve, ki ga čakajo pri vožnji.