Obračalniki

Obračalniki za optimalen raztros in hitro ter enakomerno sušenje trave

Številne kmetije, ki se pretežno ukvarjajo z živinorejo, imajo glavno skrb pridelave dovolj kakovostne krme za živali. Krmo za živali med drugim predstavlja tudi pokošena trava. Travniki v smislu kmetijskih površin so običajno košeni dva do trikrat na leto. Drugo košnjo imenujemo tudi otava, in se večinoma opravlja v mesecu juniju. Za kvalitetno krmo je bistveno ustrezno sušenje pokošene trave, pri čemer so izrednega pomena tudi kvalitetni obračalniki.

Obračalniki so traktorski priključki za obračanje pokošene trave na velikih kmetijskih površinah. Glede na velikost površine, lahko ločimo tudi različne obračalnike z različno delovno površino. Skupna lastnost vsem obračalnikom pa je, da skušajo čim bolj enakomerno raztrosit pokošeno travo, zaradi česar se bo le ta bolj enakomerno posušila. Drugi zelo pomemben dejavnik je, da obračalniki obračajo pokošeno travo, brez sledov zemlje, saj bo na ta način krma za živali veliko bolj kakovostna.

Kmetijska mehanizacija je širok pojem za vse vrste kmetijskih strojev in priključkov

Delo na sodobni kmetiji je postalo z razvojem kmetijske tehnologije vedno bolj učinkovito in enostavno. Tega se zavedajo tudi vsi proizvajalci, ki skušajo svojo ponudbo kmetijskih strojev neprestano izpopolnjevati in nadgrajevati v korist uporabnika. Na trgu je tako veliko različnih ponudnikov različnih kmetijskih strojev in priključkov, ki jim s skupno besedo rečemo tudi kmetijska mehanizacija.

Z razvojem proizvodnje kmetijskih strojev in priključkov, se je povečala tudi pestra ponudba vseh pooblaščenih prodajalcev kmetijske mehanizacije. Kmetijska mehanizacija je tako postala zelo pomemben del široke spletne ponudbe. Izredno pestra spletna ponudba nam omogoča, da si kar preko spleta poiščemo sebi primeren kmetijski stroj ali priključek, kot je na primer traktor, obračalnik, brana, trosilec, ali pa kosilnica. Dodatne informacije in nasvete pred nakupom pa lahko poiščemo pri izbranem prodajalcu, pri katerem se pozanimamo tudi o pooblaščenih servisih in prodajalcih rezervnih delov kmetijske mehanizacije.