Rafting Soča

Organizirane adrenalinske aktivnosti za začetnike

Ljubitelji adrenalinskih aktivnosti pogosto iščejo nove izkušnje in vedno bolj nora doživetja, čemur se sproti prilagaja tudi ponudba turističnih delavcev. A veliko povpraševanja je tudi po osnovnih oziroma uvodnih programih, ki so bolj prijazni do začetnikov. Tisti, ki bi radi spoznali priljubljene adrenalinske aktivnosti in se preizkusili v različnih spretnostih pri raziskovanju narave, bodo pravo priložnost zase našli v Posočju, predvsem v Bovcu, ki nudi pester nabor aktivnosti za začetnike.

Ponudba turističnih agencij v Bovcu

Ob obisku Bovca gotovo takoj opazimo, da imajo lokalne turistične agencije zelo bogato ponudbo, izstopa pa predvsem rafting. Soča je zelo priljubljena med ljubitelji raftinga, pa tudi z drugimi plovili se radi podajamo na to reko. Hkrati je za rafting Soča primerna tudi s tega vidika, da ponuja razgibano traso za različne interese. Tudi začetniki bodo prišli na svoj račun, saj je možno najti številne mirne dele reke, kjer bodo uživali tisti, ki morda še niso pripravljeni na rečne brzice. V vsakem primeru pa je za rafting Soča idealna še zato, ker imajo turistične agencije zelo dobro pripravljene programe, polne zanimivih aktivnosti. Prav rafting je bržkone najboljša izbira za spoznavanje adrenalinskih aktivnosti v dobri družbi.

Na voljo pa imamo tudi druge aktivnosti, morda nekoliko bolj umirjene, kot je recimo canyoning. Bovec ima za soteskanje na voljo kanjone okoliških potokov, ki odpirajo mnoge možnosti. Spet je to zelo posrečeno za začetnike, saj lahko za canyoning Bovec brez težav ponudi tudi lažje dostopne soteske, po katerih bodo zmogli prepešačiti, preplezati, prebroditi in preplavati tudi popolni začetniki. Za prave avanturiste, ki iščejo zahtevnejši canyoning, Bovec še vedno ponuja daljše in zahtevnejše soteske, medtem ko bodo začetniki zelo zadovoljni s prilagojenimi programi, ki so do novincev še posebej prijazni. Tudi preostala ponudba lokalnih turističnih agencij je praviloma dobro prilagojena različnim profilom obiskovalcev.