Pištole ne morete kupiti brez dovoljenja 

Orožja se pri nas ne da kupiti brez posebnih dovoljenj. Čeprav so vam na voljo številne prodajalne, kjer si lahko na primer kupite zračne puške ter podobno, pa boste pri nakupovanju potrebovali prav posebna dovoljenja oziroma licence. 

Pištole pri svojem delu praviloma uporabljajo osebe, ki so se za to izurile in imajo torej dovoljenja. Na trgu so na voljo pištole in druga vrsta orožja različnih tipov. Izbira je zlasti odvisna od namena uporabe. Sicer pa si pištolo lahko z dovoljenjem na primer kupi poklicni lovec. Teh je pri nas kar nekaj in prav vsi morajo biti strokovno usposobljeni za delo z orožjem. Poleg pištole pri svojem delu potrebujejo še drugo profesionalno opremo, kot je na primer kakovosten daljnogled, svetilke ter podobno. 

Dobra ponudba lovske opreme vam je na voljo tudi v spletni trgovini. Preko spleta določenih kosov opreme ne boste mogli kupiti, pred nakupom pa si jih lahko dobro ogledate ter presodite, ali so dovolj primerni za vaše profesionalno delo. 

Pikado je dobrodošla družabna igra na počitnicah 

Če do sedaj s svojimi znanci, prijatelji ali sorodniki še niste igrali pikada, v resnici zamujate kar nekaj zabave. Pikado pri nas in tudi drugje po svetu namreč velja za izjemno družabno igro, ki se jo v resnici težko naveličamo. 

Pikado na trgu obstaja v več različicah. Zanimiva je tudi sama zgodovina pikada. Ko boste brali preteklost te zabavne družabne igre, boste morda presenečeni nad nekaterimi dejstvi. 

Pikado si lahko namestite doma ali pa ga s seboj odnesete na počitnice. Zelo dobro se obnese na primer na kapiranju. Pogosto ga lahko srečujete tudi v različnih gostinskih lokalih, kjer gostom omogoča še več zabave in dobrega počutja med druženjem. 

Pikado vam je na voljo za nakup tudi v spletni prodajalni, kjer si tudi sicer lahko kupite prav vso potrebno opremo za kampiranje.