Canyoning Bovec

Raziskovanje soške doline

Soška dolina je priljubljena turistična destinacija, najbolj navdušeni pa bodo avanturisti, ki želijo na lastno pest raziskati kotičke neokrnjene narave. Pri tem pridejo na svoj račun tudi ljubitelji adrenalina, saj so na voljo nekatere privlačne adrenalinske aktivnosti. Ponudba je gotovo dovolj pestra, da bo prav vsak interesent našel nekaj zase.

Najboljše izhodišče za takšne aktivnosti bo bržkone Bovec. Rafting, kajak in druge opcije spusta po reki Soči so namreč najbolj ugodne tam, kjer je največja koncentracija ponudbe. Bovec ima več turističnih agencij, hkrati pa tudi zelo ugodno lego ob zgornjem toku reke. To pomeni, da lahko Bovec rafting in kajak povsem prilagodi pričakovanjem avanturistov, ki želijo lepote reke odkrivati na ta način. Možno je namreč pluti preko brzic in slapov, lahko pa tudi po mirnih delih, ki so še bolj primerni za brezskrbno občudovanje okolice. V vsakem primeru pa ima Bovec rafting ponudbo zelo dobro razvito, tako da lahko pričakujemo odlično izkušnjo in profesionalno izvedbo aktivnosti.

Nekoliko bolj izkušeni in morda tudi zahtevnejši avanturisti se bodo raje podali na drugačno raziskovanje, to omogoča canyoning. Bovec ponuja kar nekaj možnosti, kar je zelo dobra novica za tiste, ki želijo doživeti kaj novega. Za canyoning Bovec koristi nekatere privlačne struge v okolici, običajno gre za potoke, ki pritekajo v reko Sočo z okoliških vrhov. To pomeni, da so ti kotički nekoliko manj raziskani, torej ponujajo več naravnih preprek in ovir, ki jih je treba na poti premagati. S strokovno izvedbo lahko za canyoning Bovec ustvari čudovito izkušnjo, ki jo je možno prilagoditi okusu vsakega posameznika.

Soško dolino lahko raziskujemo tudi na druge načine. Še lepši razgledi bodo z okoliških vrhov, ki jih je možno doseči peš ali s kolesom, edinstvena izkušnja pa je tudi skok s padalom ali pa panoramski polet, kar prav tako ponujajo turistične agencije v Bovcu.