Skeletne hiše

Skeletne hiše za boljše bivanje 

Skeletne hiše nam prinašajo ogromno udobnosti, ki jih opisujejo zadovoljni uporabniki takšnih hiš, narejenih iz popolnoma naravnih materialov. Les je eden izmed najbolj prijetnih ima pomirjujočih materialov, ki jih lahko najdemo v naši okolici. V Sloveniji je skeletna gradnja za marsikoga še vedno nekaj nepredstavljivega, vendar pa se vsako leto več ljudi odloča za tak način gradnje. 

Skeletne hiše spadajo med montažne hiše. Poznamo več načinov montažne gradnje. V Sloveniji so najbolj poznane naslednje tri: gradnja iz fabriciranih materialov, gradnja iz polfabriciranih materialov in skeletna gradnja, ki nam omogoča celotno izgradnjo hiše direktno na gradbišču. 

Skeletne hiše se ponašajo z odličnimi lastnostmi. So poponoma potresno varne in zaradi posebne zaščite lesa so varne tudi pred požari, kar nam bo omogočajo brezskrbno bivanje tudi med kurilno sezono. V Sloveniji imamo veliko predelov, kjer je pojavlja močnejši veter, zato je pomemben podatek, da je skeletna hiša odporna tudi pred sunki vetra. Prednost skeletne gradnje je tudi v tem, da nam hišo gradbinci postavijo popolnoma ročno in se tako lahko v vsakem trenutku lahko prilagodijo našim željam in zahtevam, kar je za današnjega naročnika ključno. 

 

Tesarstvo nam omogoča izgradnjo ali popravilo strehe

Tesarstvo ju nujno potrebno pri izgradnji našega novega doma. Ko pridemo do strehe, moramo poklicati tesarskega mojstra, ki nam bo s pomočjo pridnih sodelavcev postavil celotno strešno konstrukcijo in tako poskrbel za optimalno zaščito našega doma. Le na dobro ogrodje, se lahko nato postavi končna zaščita strehe, zato je delo tesarja tu ključno. 

Tesarstvo pa je panoga, ki se je lahko poslužujemo tudi v nekaterih drugih primerih. Velikokrat nam tesar pomaga tudi pri popravilu starega in dotrajanega ostrešja. Ko preteče trideset let in več, vsaka streha potrebuje obnovo. Še zlasti v primeri kjer se čez leto večkrat pojavijo ekstremni vremenski primeri, ki jih je v zadnjih letih vedno več. Zato je dobro, da poznamo dobro tesarstvo, i nam bo lahko priskočilo na pomoč.