Steklena drsna vrata omogočajo lahkotnost prostora

Steklena drsna vrata omogočajo lahkotnost prostora

Nihče več si ne želi v svojem domu videti majhnih temnih prostorov, vsi trendi v arhitekturi narekujejo to, da naj bi bili prostori čim bolj svetli in čim bolj odprti, ampak včasih preprosto moramo ločiti dva prostora in tukaj nastopijo steklena drsna vrata.

Mogoče se sliši nekoliko čudno imeti steklena drsna vrata v bivalnem prostoru, vendar v resnici to ni prav nič nenavadnega, še posebej če pomislimo na vse, kar nam lahko to prinese. Steklena drsna vrata skozi prepuščajo veliko svetlobe, kar jih naredi idealna kot prehodna vrata iz glavnih bivalnih prostorov v kakšen hodnik, prav tako pa so prav vsa avtomatska drsna vrata idealna za tiste domove, v katerih preprosto nimamo dovolj prostora, da bi lahko povsod namestili krilna vrata.

Avtomatska drsna vrata so narejena tako, da se vrata umaknejo v kaseto, ki je vgrajena v steno, tako da se lahko vsa avtomatska drsna vrata, tudi steklena drsna vrata, uporabljajo tam, kjer ni pretirano veliko prostora, je pa nameščena predelna stena, ki lahko zakrije potrebno kaseto.

Če se odločimo, da bodo naša avtomatska drsna vrata lahko opravljiva tudi s pomočjo elektronike je to nekaj, kar lahko močno olajša vsakodnevno življenje predvsem tistim, ki so nekoliko gibalno ovirani, vendar to ni edini razlog, zakaj bi na vrata namestili senzorje ali prikladne gumbe za odpiranje. Vsa vrata, tudi steklena drsna vrata so izjemno neprikladna za odpiranje takrat, ko imamo polne roke, zato lahko namestitev senzorja močno olajša tiste sprehode od avta do kuhinje oziroma shrambe, ko nam ni treba odpreti niti ene kljuke, kar naredi proces prestavljanja nakupljene hrane veliko lažje. 

Prav tako pa lahko uporabimo steklena drsna vrata kot navidezno ločitev med prostori, ki so močno navezani, kot so na primer shramba in kuhinja ter garderobna soba in njej pridružena spalnica.