Izolacija mansarde

Suhomontažna dela za vsako situacijo

Suhomontažni posegi so hitri, enostavni in zelo učinkoviti, za nameček pa še precej poceni. Nič čudnega torej, da po rešitvah te vrste povprašujejo mnogi interesenti, ki se pripravljajo na kakšne gradbene projekte. Na ta način je možno doseči zelo prepričljive rezultate, tudi če ne gre za posebej kompleksne posege.

Adaptacija mansarde

Posebej dobro se suhomontažna dela obnesejo na podstrešju. Eno izmed prvih opravil, ki jih je treba opraviti pri adaptaciji mansarde, je seveda izolacija. Mansarde so močno izpostavljene okolijskim dejavnikom, podstrešja pa v izhodišču običajno niso izolirana. Na srečo je izolacija mansarde možna kar v hitrem suhomontažnem projektu. V večini primerov ni težko dodati nove plasti stene na notranji strani, v vmesni prostor pa se namesti izolacijski material. Ne samo, da je to enostavna in hitra rešitev, je tudi cenovno zelo ugodna. Izolacija mansarde bo na ta način zelo dobro urejena, še posebej, če primerjamo to rešitev s posegi klasične gradnje.

Preureditev prostorov

Tako mansardo kot druge prostore lahko na različne načine močno preuredimo z uporabo predelnih sten, ki jih dopolnjujejo še drsna vrata. Cenik je tudi v tem primeru nadvse ugoden, saj se lahko odločimo za suhomontažno rešitev. Za predelne stene in drsna vrata cenik ne predstavlja prav nobene ovire v poslovnih prostorih, kjer je možno z uporabo stekla ustvariti zelo posrečene razmejitve. Seveda obstaja ta možnost tudi za stanovanjske prostore.

Predelne stene z drsnimi vrati omogočajo zelo enostavno in precej učinkovito preureditev prostorov. Velik plus je ta, da suhomontažna dela na tem področju omogočajo enostavno in hitro postavitev takšnih sten tudi v končanih prostorih. Uporaba prostorov sploh ne bo motena, vse je opravljeno zelo hitro, kar je še posebej dobrodošlo v poslovnih prostorih. Za suhomontažno izvedbo predstavlja za predelne stene in drsna vrata cenik le še dodaten razlog za izbiro te rešitve.