Vizitke

Tisk v manjših formatih

Morda bi si mislili, da je tisk v manjših formatih enostavnejši, a v resnici postavlja kar nekaj izzivov, ki jih je treba rešiti včasih na kar domiseln način. Imamo pa običajno seveda opravka z dokaj pogostimi tiskovinami, ki jih izkušeni tiskarji brez težav pripravijo.

Vizitke

V poslovnem svetu se nekatere tiskovine še vedno izredno pogosto uporabljajo, poleg tega morajo biti brezhibno pripravljene. To niso le običajni promocijski materiali, gotovo izstopajo še vizitke, ki imajo zelo pomembno nalogo – predstavljajo namreč podjetje, ki mora pri strankah in partnerjih tudi s takšnimi detajli pustiti dober vtis. To ni enostavna naloga, sploh če imamo na voljo le nekaj kvadratnih centimetrov prostora za oblikovanje udarne predstavitve.

Kakovostne vizitke sestavljata predvsem dva aspekta, oblikovanje in izvedba. Od oblikovanja je veliko odvisno, izbrati moramo prave motive in vsebine, ne smemo pozabiti na ključne informacije in prepoznavne simbole. A tudi izvedba lahko močno vpliva na končni učinek. Vizitke morajo biti brezhibno natisnjene, poleg tega pa kvalitetne in vzdržljive, da jih lahko prenašamo s seboj in mirne vesti razdelimo med različne prejemnike.

Kuverte

Med priljubljenimi storitvami pri tiskanju v manjših formatih najdemo še tisk na kuverte. Pri tem so dimenzije sicer manj strogo določene, a običajno imamo opravka s prav tako majhnimi površinami. Ravno zato mora biti tiskar posebej prilagodljiv, da lahko ugodi vsem zahtevam pri oblikovanju kuvert. Spet pa tisk na kuverte kombinira oblikovanje in izvedbo za odličen končni rezultat. Če izberemo zanesljivega in izkušenega tiskarja, z izvedbo gotovo ne bo težav – tisk na kuverte je namreč dokaj pogosta storitev, s katero se srečujejo praktično vsi profesionalni tiskarji. Tako imajo že pripravljene najboljše rešitve, ki jih lahko prilagodijo potrebam posameznih naročnikov. Splača se izbrati dobrega tiskarja, saj tudi tisk na kuverte veliko pove o podjetju in njegovem odnosu do prejemnikov njihove pošte.