Toplotna črpalka zrak-voda

Toplotna črpalka zrak-voda prihrani pri stroških ogrevanja

Ogrevanje s toplotnimi črpalkami je postalo izjemno priljubljeno, saj velja za izjemno udoben in energetsko učinkovit način ogrevanja. Z njimi praktično nimate nobenega dela, saj je vaša edina skrb, da nastavite želeno temperaturo v bivalnem prostoru in toplotna črpalka jo bo samodejno uravnavala. Za svoje delovanje lahko toplotna črpalka uporablja različne vire kot so zrak, voda in zemlja. Toplotna črpalka zrak-voda velja za najbolj priljubljeno, saj je investicija najnižja.

Še nedolgo nazaj je veljalo, da so toplotne črpalke zrak-voda premalo učinkovite za ogrevanje celotne stanovanjske enota, zato so jih uporabniki pogosto kombinirali z obstoječim centralnim ogrevanjem na trda ali tekoča goriva. Ker pa je tehnologija do danes izjemno napredovala, je toplotna črpalka zrak-voda danes izjemno energetsko učinkovita, ponaša pa se tudi z nizkimi obratovalnimi in vzdrževalnimi stroški. Na ta način vam zagotavlja učinkovito ogrevanje tudi pri najnižjih zunanjih temperaturah in je odlična alternativa ogrevanju na olje ali trda goriva.

Hladilni agregati poskrbijo za učinkovito ogrevanje in hlajenje prostorov

Kakovostni in ugodni klimatski pogoji so izjemno pomembni tako v naših domovih kot tudi v večjih delovnih prostorih. Nanje močno vplivata temperatura in vlaga zraka v prostoru, zato se pozimi pojavijo večje potrebe po ogrevanju, poleti pa večje potrebe po hlajenju prostorov. Ker pa postajajo poletja vedno bolj vroča, je pomembno, da prostor primerno ohladimo, za kar potrebujemo primerno hladilno energijo, ki nam jo med drugim omogočajo tudi hladilni agregati.

Bistveno pa je, da so lahko hladilni agregati in toplotne črpalke združeni samo v eni napravi. V tem primeru nam takšne naprave omogočajo tako učinkovito hlajenje kot tudi ogrevanje prostorov, pri čemer lahko uporabljajo obnovljive vire energije kot sta voda, zrak in še kaj drugega. Njihovo prilagajanje zunanji temperaturi je samodejno, zato so tovrstne naprave energetsko izjemno učinkovite, in vam ob tem nudijo tudi preprosto in stroškovno nizko vzdrževanje.