Učinkoviti nasveti za izbiro senzorja gibanja

Ko vstopite v prostor svojega doma, se zagotovo počutite veliko prijetneje pa tudi udobneje, če vam pri tem ni treba pritisniti stikala za vklop luči. Luč se namreč lahko vklopi kar avtomatsko. Za to pa so seveda odgovorni brezžični senzorji gibanja. Ker na trgu obstaja kar nekaj različic tovrstnih naprav, je pri izbiri treba biti še toliko previdnejši.

Senzorji gibanja se med seboj ne nazadnje ločujejo tudi glede na funkcije, ki jih opravljajo. Njihov skupni imenovalec pa je ta, da delujejo na gibe v prostoru. Obstaja pa tudi takšna vrsta senzorjev za gibanje, ki jih je možno aktivirati z zvokom ali čim podobnim. A zaenkrat se osredotočimo zlasti na klasične vrste senzorjev gibanja.

Lokacija senzorja gibanja

Ko se boste odločili, da bodo senzorji gibanja postali del vašega doma, boste morali najprej vedeti, kje bo posamezen senzor lociran oziroma kje ga boste ustrezno namestili. To vam lahko pomaga določiti tudi strokovnjak oziroma ponudnik senzorjev gibanja ter podobnih naprav.

Druga pomembna odločitev pa je ta, kaj bomo s senzorjem vklapljali. So to LED luči, varčne žarnice ali pa kaj drugega? Tretji pomembno vprašanje, na katerega si boste morali odgovoriti pa je, kakšen naj bo kot ter razdalja zaznave.

Načini delovanja senzorjev gibanja

Najverjetneje vas bo zanimalo tudi, zakaj se senzorji gibanja med seboj razlikujejo tudi v ceni. Po eni strani je to seveda odvisno zlasti od blagovne znamke oziroma od samega proizvajalca. Po drugi strani pa je cena odvisna tudi od tega, za kakšen senzor se boste odločili oziroma na kakšen način izbrani senzor deluje.

Način delovanja senzorja je ne nazadnje lahko vezan na številne zunanje dejavnike. Pomembno je namreč, ali boste senzor gibanja uporabili zunaj ali potrebujete takšnega, ki ponuja zaščito pred vlago ter podobno.

Pestra izbira senzorjev gibanja vam je na voljo tudi v uveljavljeni spletni prodajalni, kjer boste po ugodni ceni lahko izbirali še med drugimi vrhunsko in sodobno zasnovanimi napravami za vaš dom pa tudi druge objekte.