Vam drugi zavzemajo parkirna mesta?

Vam drugi zavzemajo parkirna mesta?

Parkirna mesta so ena izmed najbolj vrednih površin v centru velikih mest in če so naša dvorišča zasnovana tako, da je dostop do njih prost se še preveč pogosto zgodi, da se pridruži kakšen nepovabljen gost, kar pomeni, da moramo ali plačevati parkirnino ali odstranjevati avto, ki zaseda naše parkirno mesto, ampak obstaja tudi boljši način, s katerim se lahko za vedno odrešimo tega problema. 

Drsna dvoriščna vrata se lahko namestijo tam, kjer imamo za to dovolj prostora, saj potrebujemo kar veliko prostora, da se lahko vrata popolnoma odprejo, vendar kar dobimo s tem, da namestimo drsna dvoriščna vrata je to, da je dosežen veliko bolj očem prijazen izgled. Najpogosteje so drsna dvoriščna vrata narejena iz kovin, pogosto kaljenih ali pocinkanih, če pa želimo korigirati tudi samo barvo pa se lahko odločimo še za peskanje. Ne glede na to za kaj se dokončno odločimo moramo spet, kot smo že omenili, biti pozorni, da imamo za to dovolj prostora. Če nimamo tega razkošja se moramo zadovoljiti s tem, da namestimo zapornice.

Zapornice so nekoliko manj privlačne, ker so razmeroma majhne se spodobi, da jih imamo v kakšni signalni barvi kot je recimo rdeča, da nimamo problema s tem, da bi se nezaželeni gostje v njih zaletavali, kar bi povzročalo škodo tudi nam. Kljub temu, da so nekoliko manj privlačne pa so zapornice veliko bolj uporabne v mestu, saj za odpiranje ne potrebujejo nobenega dodatnega prostora kot to velja za drsna dvoriščna vrata. Najpogosteje se zapornice odpirajo oziroma zapirajo s pomočjo daljinca, enako kot dvoriščna vrata. Če zapornice namestimo na skupen dovoz do stanovanjske hiše lahko vsem lastnikom parkirnih mest ali vsem lastnikom stanovanj namenimo daljinec, s katerim lahko upravljajo zapiranje in odpiranje zapornice. Tako nikoli več ne bomo imeli težav z zasedenimi parkirnimi prostori, saj vemo, da ima dostop le toliko ljudi kolikor je mest.