Viličar

Viličar je namenjen razkladanju in nakladanju tovora

Viličarje uvrščamo med delovne stroje, ki so zadolženi za razkladanje, nakladanje in transport tovora. Največja razlika se med viličarji pojavi že v njihovem izgledu, zmogljivostih, vrsti pogona ter seveda namembnosti. Ne glede na to, za kaj se viličar uporablja, je pomembno, da je dovolj zmogljiv in zanesljiv, da bo svoje delo dobro opravil. Vendar to še vedno ni dovolj! Nakup kakovostnega viličarja nam nič ne koristi, če ne bomo poskrbeli tudi za redne servisne preglede.

Če se odločamo za nakup viličarja, je to vsekakor pomemben korak, ki zahteva od nas temeljit razmislek. V prvi vrsti je potrebno pomisliti kakšne so naše potrebe, nato pa izbrati najbolj primernega ponudnika pri katerem bomo viličar kupili. Najhitreje to storimo kar preko spleta, kjer je ponudba resnično zelo pestra, ravno zaradi tega pa previdnost nikoli ni odveč. Če potrebujemo viličar le občasno, se nam v tem primeru vsekakor bolj splača, da ga najamemo.

Rabljeni viličar je odlična rešitev, če ga kupite pri preverjenemu ponudniku

Upravljanje z viličarjem je vse prej kot enostavno. O tem, kako zahtevno je to lahko, govori že podatek, da je za njegovo upravljanje potrebno opraviti tečaj in izpit za viličarja. Če tega nimamo, potem nismo kvalificirani za delo z viličarjem, ne glede na to ali je nov ali rabljeni viličar. Viličarji se med seboj zelo razlikujejo. Lahko imajo pogon na plin, elektriko ali pa imajo motorje z notranjim zgorevanjem. Ne glede na to, pa je pomembno, da so viličarji dovolj zmogljivi in kakovostni.

Ker pa je nakup novega viličarja za marsikoga velik finančni zalogaj, zato poišče druge alternative. Rabljeni viličar je vsekakor dobra rešitev, vendar le, če je viličar dobro ohranjen in še vedno brezhiben ter deluje nemoteno. Pri izbranem ponudniku lahko kupite rabljeni viličar, ki je generalno obnovljen, kar pomeni, da dobite tudi vso tehnično dokumentacijo v smislu tehničnih pregledov, obratovalnega dovoljenja in garancije.