Vinil sodi med najbolj priljubljene in najtišje talne obloge

Glavna komponenta vinila je poliviniklorid, bolj znan kot PVC. Od tam je tudi njegovo ime. Vinil ima glavne lastnosti in prednosti na istem seznamu. 

Vinil je trpežen, zato ga priporočajo tudi v bolnicah, šolah, domačih kuhinja in podobno. Vinil odporen na umazanijo. Saj ga enostavno počistimo. Za to potrebujemo le vodo, mokro krpo in malo detergenta.

Obstaja več načinov polaganja vinila, vendar so vsi dokaj enostavni, če ste le malo sam svoj mojster boste zmogli tudi to.

Vinil je tudi topel in ravno zaradi tega primeren za talno gretje. 

Vinil je cenovno popolnoma dostopen. Ne smemo pa pozabiti na veliko izbiro vzorcev, tekstur in barv.

Vinil v upogljivih ploščah je upogljivi vinil. Idealen je za enostavno polaganje na klik ali na lepljenje. Je mehak. Ni primeren za prekrivanje že obstoječih talnih oblog. Recimo keramika.

Na izravnanih estrih je za polaganje zelo primeren.

 

Brušenje parketa je priporočljivo opraviti vsaj enkrat na deset let

 Z brušenjem parketa obenem parket tudi obnovimo. Parket je narejen iz pravega lesa. Po navadi iz hrastovega, bukovega in jesena. Je v naravni barvni. Ko mojster parket položi, ga polakira z oljem. 

Kot vse talne obloge se tudi parket poškoduje. Prestavljamo pohištvo, pridejo obiski in se pozabijo sezuti čevlje in obuti copate, nam pade karkoli na tla in podobno.

Brušenje parketa ne brusi samo parketa, ampak obnovi tudi lak na njem. Po brušenju parketa je obvezno polakirati parket.

Brušenje parketa pa ne samo obnavlja parketa, ampak mu tudi obnovi barvo. Parket skozi leta izgubi barvo in svoj lesk, in to z pomočjo brušenja odpravimo.

Parket je zelo kakovostna talna obloga, zato je priporočljivo, da za to delo pokličite mojstra. Parketar si najprej pripravi delovni prostor. Parketar brusi parket z posebno Mašino. In ne obnovi samo parketa, ampak tudi vse letvice okoli.