Brusilniki

Vsestransko orodje

Pri izbiri opreme za delavnico ali za delo v stanovanju imamo seveda vedno v mislih naloge, s katerimi se bomo ukvarjali. Kar nekaj naprav in pripomočkov namreč cilja na točno določene izzive, in v teh primerih res potrebujemo opremo, ki je posebej prilagojena svojemu namenu. A v praksi se veliko bolj pogosto izkaže, da bomo potrebovali kakšne univerzalne pripomočke, s katerimi se lahko lotimo praktično vsakega opravila. Kar nekaj je takšnih kosov, ki jih redno uporabljamo pri vseh mogočih opravilih – to je predvsem ročno orodje, pa tudi kakšne električne naprave se lahko izkažejo za zelo vsestranske, predvsem pri zahtevnejših opravilih.

Vsestransko ročno orodje

Med ročnimi pripomočki imamo kar nekaj primerov vsestranskih izdelkov. Običajno jih lahko dobimo kar v kompletu, kar je lahko zelo dobra rešitev za tiste, ki opremljajo svojo delavnico. Gotovo bomo v takšnem kompletu našli več univerzalnih kosov, ki se jih lahko poslužimo pri praktično vsaki nalogi.

Med vsestranske pripomočke se recimo uvrščajo izvijači in ključi, ki jih redno uporabljamo pri vseh mogočih nalogah. Že pri kakšnem vzdrževanju in popravilih v stanovanju bo ta oprema povsem nepogrešljiva. Med ročno orodje pa se seveda uvrščajo še kladiva, klešče in podobni pripomočki, medtem ko ne smemo pozabiti še na potrošni material, kot so žeblji in vijaki.

Električne naprave

Zelo vsestranske so tudi nekatere električne naprave. Brusilniki se recimo lahko izkažejo za izredno uporabne pri delu z zahtevnimi materiali, čeprav imajo morda v izhodišču res le en izrazit namen. A brusilniki seveda še zdaleč niso uporabni le za brušenje površin, uporabimo jih lahko tudi za druge naloge – najbolj značilno je rezanje kovin, za kar lahko uporabimo kotni brusilnik.

Na voljo so še druge električne naprave, ki se izkažejo za zelo vsestranske. Posebej priljubljeni so električni vrtalniki in vijačniki, pri katerih izstopajo akumulatorske naprave, ki ponujajo zelo praktično uporabo.