Avtooptika

Avtooptika vam optično nastavi podvozje vašega avtomobila

 Avtooptika pomeni prilagoditev podvozja vozila po vnaprej določenih parametrih. Z vožnjo po različnih terenih in tudi luknjah, se geometrija podvozja sčasoma poruši. To najhitreje opazite po enostranski obrabi vaših pnevmatik in težji vodljivosti vašega avtomobila. Pravilna nastavitev podvozja je tako ključnega pomena za varno vožnjo v vašem avtomobilu.

Ob morebitnih težavah, ki jih opazite v povezavi z vašim podvozjem, je priporočljivo, da se obrnete na najbližjega izvajalca vulkanizerskih storitev. Le ta mora imeti tudi diagnostične naprave za optično nastavitev podvozja. Le tako bo mogoče ugotoviti ali vaše težave izvirajo iz nepravilne geometrije podvozja avtomobila. Avtooptika vam v tem primeru odpravi težave v povezavi z vodljivostjo avtomobila, hkrati pa se s tem poveča tudi varnost vaše vožnje. Mnogi lastniki vozil ugotavljajo, da je po optični nastavitvi podvozja obraba pnevmatik manjša, kakor tudi sama poraba goriva. S tem se tudi vaši stroški vzdrževanja vozila bistveno zmanjšajo.

Gume za vse vrste vozil

Gume ali pnevmatike so obvezni del opreme vsakega prevoznega sredstva. Montirane so na platišča avtomobilskih koles, kot tudi različnih gospodarskih vozil, tovornih vozil in strojev. Gume lahko najdemo tudi na kolesih, ki imajo na svojih obročih montirane plašče. Skupna lastnost vsem pnevmatikam je, da omogočajo lažji oprijem cestišča in s tem zagotavljajo varno vožnjo v prometu.

Glede na to, za kakšno vrsto vozila gre, se razlikujejo tudi gume oziroma pnevmatike. Že če pogledamo samo ponudbo gum za avtomobile, opazimo da se med seboj razlikujejo po svojih dimenzijah, profilih, in blagovnih znamkah. Tudi različna gospodarska vozila in stroji zahtevajo predvsem različne dimenzije in profile gum, ki omogočajo predvsem večjo varnost in učinkovito delo. Ponudba gum je danes zelo pestra. Zato si je potrebno pred nakupom vzeti čas za premislek in izbrati takšno pnevmatiko, ki nam najbolj odgovarja glede na naše potrebe. Pri nakupu gume bodimo pozorni predvsem na njeno kvaliteto.