beljenje zob

Beljenje zob za popolni nasmeh

Beljenje zob je odlična rešitev za vse tiste, ki si želijo popolnega in sijočega nasmeha.  Beljenje zob je primerno za ljudi vseh starosti, ki na sprednjih zobeh nimajo prevlek, saj se te ob beljenju oziroma ob uporabi belila ne pobelijo. Beljenje zob ohranja svojo funkcijo približno od 2 do 5 let, kar je seveda odvisno od posameznikovih navad, saj kofein in cigaretni dim močno obarvata zobno sklenino.

Beljenje zob lahko opravite tudi doma, vendar pa rezultati in učinkovitost ne bodo takšni, kot če to storitev opravi izkušen zobozdravnik. Ob uporabi nekvalitetnih pripomočkov za beljenje zob si lahko močno poškodujete zobe in zobno sklenino.

Beljenje zob ni boleč postopek in je zelo hiter, tako imate že v parih urah oziroma minutah lepši in bolj bel nasmeh, ki vam ga bodo mnogi zavidali. 

Zobje skozi leta in s starostjo začnejo izgubljati belo barvo, kar je čisto normalno, malo obarvani zobje so zdravi zobje in nihče se ni rodil s popolnoma belimi zobmi.

Zobne luske za lepši nasmeh

Zobne luske spadajo pod estetsko zobozdravstveno storitev. Za zobne luske se odločajo posamezniki, ki niso zadovoljni z izgledom svojih zob ali pa jih moti njihova obarvanost oziroma neenakomernost. Zobne luske so narejene iz različnih materialov, narejene pa so po modelu zobnih kron, katerih naloga je nadomeščanje poškodovanih ali pa kako drugače poškodovanih in manjkajočih delov zoba.

Zobne luske so kar precej drage, vendar se lahko pri izbranem zobozdravniku dogovorite za obročno odplačevanje, kar pomeni, da vam celotnega zneska ni potrebno poravnati takoj.

Izdelava zobne luske mora biti zelo natančna, saj se morajo zobne luske popolnoma prilegati kroni vaših zob, v nasprotnem primeru zobne luske ne bodo opravljale svoje funkcije, tako kot je to tudi potrebno. Cena zobne luske je odvisna tudi od materiala, kateri je izbran za izdelavo, boljši kot je material bolj drage so zobne luske.