Namizni računalnik

Celovita zbirka opreme za igričarje

Ljubitelji računalniških iger potrebujejo zmogljiv računalnik, ki bo zmogel poganjati zahtevne igre. Običajno za to nalogo izberemo napreden namizni računalnik, ki ima vgrajene ključne komponente za poganjanje iger, k temu pa dodamo še nekaj perifernih naprav. Nikakor ne smemo pozabiti na te dodatke, nekateri so namreč naravnost nujni, drugi pa zelo dobrodošli, če želimo ustvariti odlično igričarsko izkušnjo. Na srečo imamo tako med osnovnimi komponentami kot med dodatki veliko izbire, kar nekaj izdelkov je povsem prilagojenih igričarjem.

Komponente za igričarski računalnik

V notranjosti računalnika najdemo ključne komponente, med katerimi bo pozornost igričarjev pritegnila predvsem grafična kartica. Najbolj priljubljene so grafične kartice znamk AMD in Nvidia, svoje pa k temu dodajajo posredniki, ki opremljajo kartice z lastnimi rešitvami za še boljšo igričarsko izkušnjo. Zelo cenjeni so izdelki ASUS ROG, ki so nasploh povsem prilagojeni potrebam igričarjev, pri grafičnih karticah pa pride to še posebej do izraza. ASUS ROG grafične kartice so na voljo z nekoliko boljšimi zmogljivostmi od osnovnih kartic, poleg tega so opremljene z naprednimi hladilnimi sistemi, ki omogočajo boljše delovanje pri zahtevnih opravilih. ASUS ROG kartice imajo tudi nekatere dodatne bombončke, recimo RGB osvetlitev in kakovostne plošče za zanesljivo vgradnjo v računalnik. 

Tudi druge komponente moramo premišljeno izbrati. Za igričarje pridejo v poštev predvsem procesor, delovni pomnilnik in SSD pogon.

Dodatna oprema

Tako imenovana računalniška periferija spremlja namizni računalnik in ustvari neprekosljivo igričarsko izkušnjo. Osnovni dodatek je monitor, ki mora biti velik in odziven, s primerno visoko ločljivostjo, nato pa moramo biti seveda opremljeni še z miško in tipkovnico ter zvočnim sistemom. Lahko pa na namizni računalnik priklopimo še razne druge naprave, ki poskrbijo za še boljšo uporabniško izkušnjo. Pravzaprav je praktično vsaka komponenta močno prilagodljiva in lahko izberemo opremo, ki je kot nalašč za naše potrebe, ne glede na to, na kakšen rezultat ciljamo.