Projekcijsko platno

Komplet opreme za brezhibne projekcije

Projekcijska oprema je ključnega pomena za prikaz brezhibnih projekcij, še posebej če nimamo na voljo ugodnih pogojev. Če bi bili radi torej kar najbolje pripravljeni na različne projekcije, moramo imeti pri roki ustrezno opremo. Seveda nam pride najprej na misel sam projektor, a včasih je pametno nekaj več pozornosti nameniti tudi dodatkom.

Projekcijsko platno

Platno je izredno pomembno, če želimo docela izkoristiti zmogljivosti projektorja. Ponuja namreč optimalno površino za prikaz svetle slike v visoki ločljivosti. Projekcijsko platno je seveda povsem nepogrešljivo tam, kjer nimamo na voljo nobene ravne površine, a tudi v prostorih z ravnimi stenami je pametno uporabiti platno, na katerem bo projekcija veliko bolje izpadla. Še posebej priročna so platna z električnim pomikom, ta lahko upravljamo na daljavo, pa tudi druge izvedbe so na voljo. V končni fazi je pomembno to, da izberemo pravo projekcijsko platno glede na situacijo. Najbolj opazna bo prednost kakovostnega platna v okolju s slabimi svetlobnimi pogoji, predvsem v kombinaciji z dobrim projektorjem. Tako ima lahko projekcijsko platno neposredno vlogo pri zagotavljanju dobrega rezultata pri projekcijah.

Nosilci za projektorje

Tudi pri nosilcih imamo podobne premisleke kot pri platnih. V nekaterih primerih nosilca ne potrebujemo, včasih pa so gotovo tudi ti dodatki naravnost nepogrešljivi. Nosilci za projektorje ponujajo predvsem veliko mero prilagodljivosti, lahko se brez težav postavimo v vsako okolje, uporabljamo pa jih tudi tam, kjer je projektor fiksno nameščen. Ravno nosilci za projektorje zagotavljajo brezhibno in zanesljivo prikazovanje projekcij vsakič, ko prižgemo projektor.

Druga oprema

Ne pozabimo še na razno drugo opremo, ki je nujna, če želimo brez velikih nevšečnosti prikazovati privlačne projekcije. Predvsem so to kabli, ki se uporabljajo za povezovanje z multimedijskimi napravami in računalniki, včasih potrebujemo tudi ozvočenje in podobno. Nekateri projektorji omogočajo uporabo raznovrstne dodatne opreme, recimo wi-fi modula, kar je lahko zelo koristno.