Refurbished računalniki

Cenovno ugodni gaming računalniki

Za zmogljive računalnike je značilna tudi visoka cena, še posebej če govorimo o gaming oziroma igričarskih računalnikih. Sodobne videoigre so zelo zahtevne, predvsem terjajo veliko procesorske in grafične moči, pa tudi druge komponente morajo biti pripravljene na večje obremenitve. V poštev pridejo le vrhunske naprave, ki lahko opravijo zahtevno nalogo brez kakšnih težav. Tako se morajo igričarji običajno že vnaprej pripraviti na zajetno investicijo, ki jo zahteva dober računalnik. Lahko pa na različne načine tudi kaj prihranimo, ne da bi morali sklepati velike kompromise pri zmogljivosti. 

Refurbished računalniki

Dobro priložnost ponujajo tovarniško obnovljeni oziroma refurbished računalniki. To so naprave, ki se ne prodajajo kot nove, niso pa tudi rabljene v običajnem pomenu besede. Gre za različne računalnike, ki so predhodno že bili v uporabi oziroma se zaradi drugih razlogov ne morejo prodajati kot novi. Lahko so to recimo neprodane zaloge in zastareli modeli, lahko pa tudi razstavni eksponati, vrnjeni izdelki, izdelki s poškodovano embalažo, servisirani izdelki in podobno. Prepričati se moramo, da je računalnik pripravljen na uporabo, a refurbished računalniki so praviloma dokaj varna izbira, saj pri tovarniški obnovitvi proizvajalec poskrbi za to, da je računalnik obnovljen v stanje, kot bi bil nov.

To je dobra novica za tiste, ki jih zanimajo gaming računalniki. Takoj namreč lahko pričakujemo nižje cene, tudi če so računalniki brezhibno delujoči in pripravljeni na uporabo. Prihranimo lahko več sto evrov, ne da bi morali skleniti kak kompromis. Dobimo računalnik z vrhunsko konfiguracijo, delovanje je preverjeno, pri zanesljivih trgovcih lahko pričakujemo tudi garancijo. Takšni gaming računalniki omogočajo nakup naprave iz višjega zmogljivostnega ranga, saj bomo za svoj denar dobili več zmogljivosti, lahko pa se osredotočimo izključno na prihranek in najdemo računalnike, ki za svojo ceno ponujajo posebej veliko zmogljivosti. Pomembno je le, da brskamo po ponudbi zanesljivih in uglednih trgovcev.