Drva bukova imajo ugodno ceno

Drva bukova so izredno iskana, saj se prodajajo po ugodni ceni. Paleto, ki ima dimenzije 1x1x1,8 lahko kupimo že za približno 150 evrov. S tolikšno količino drvi se bomo lahko dolgo časa kvalitetno greli. Seveda moramo imeti doma primerno peč, ki nam bo ogrevanje na drva tudi omogočala. V preteklosti smo se vsi ogrevali na drva. Ko pa je postalo aktualno ogrevanje na kurilno olje, je veliko ljudi prenehalo uporabljati drva, saj je bilo z kurjenjem na kurilno olje veliko manj dela. 

Drva bukova smo si namreč najprej morali požagati, nato razsekati na manjše dele in jih prepeljati domov. Tam pa se je delo nadaljevalo še z cepljenjem na majhne dele, ki smo jih lahko uporabili za kurjavo. Seveda pa smo morali drva pred uporabo tudi zadostno osušiti. Šele nato so bila uporabljena za kurjenje. Ker pa so se ljudje s časom polenili, je postalo kurilno olje odlična zamenjava za ogrevanje. 

Drva bukova smo tako zanemarili in vsako leto raje naročili poln rezervoar nafte. Kasneje pa se je nafta izredno podražila in tako smo se zopet začeli vračati k naravi in uporabljati les, ki ga je v Sloveniji ogromno. 

 

Smrekovi peleti odlično gorijo

Smrekovi peleti so odlični za vse tipe ogrevanja. Če si doma radi zanetimo ogenj v kaminu, so peleti idealno kurilno sredstvo, saj prostora ne bodo zadimili in bodo ustvarili minimalno količino pepela. Seveda niso vsi peleti enako kakovostni. Kakovost peletov je odvisna od različnih dejavnikov. V vseh primerih je odvisna od količine vode, ki se nahaja v peletih, od njihove gostote ter tudi od njihove mehanske obstojnosti. 

Smrekovi peleti so v večini primerov odlični. Lahko pa se zgodi, da naletimo na paket, ki vsebuje izredno slabe smrekove pelete, ki se v rokah drobijo in ne grejejo tako kvalitetno kot smrekovi peleti boljših blagovnih znamk.