Električna kolesa so zlasti dobrodošla za starejše ljubitelje kolesarjenja 

Električna kolesa so na trgu prisotna že kar nekaj časa. Lahko trdimo, da postajajo vse bolj priljubljena. Nad njimi so se začeli navduševati tudi tisti posamezniki, ki so nad to vrsto kolesa nekaj časa oklevali, saj so menili, da je to vrsta kolesa, ki uporabniku daje samo potuho in od nje nima kaj dosti koristi. Izkazalo pa se je, da e-kolesa ponašajo s številnimi prednostmi, ki se jih splača izkoristiti. 

Električna kolesa so vam na voljo v številnih vrstah. Tako si lahko, na primer, kupite mestno, gorsko, cestno ali treking električno kolo. E-kolo je zlasti dobra izbira za starejše uporabnike, ki se soočajo že s številnimi težavami s sklepi. E-kolo pa jim omogoča, da sklepi med kolesarjenjem niso dodatno obremenjeni. 

Električna kolesa veljajo za družinsko vrsto koles. Z njimi lahko s svojo družino odkolesarite tudi na daljše ture. In čeprav ima vaš otrok ali vaš partner veliko manj kondicije kot vi, vam bo z e-kolesom zlahka lahko sledil. Tudi domet koles na elektriko je dovolj velik, baterija pa se polni dokaj hitro. 

Udobni kolesarski čevlji priznanega proizvajalca  

Če imate vrhunsko kolo, nanj pa sedete popolnoma neopremljeni, se med samo vožnjo ne boste počutili niti dovolj udobno, še manj pa varno. Najbolje je, da imate na sebi tudi udobna kolesarska oblačila, čelado in očala. Zelo pomembno vlogo imajo tudi kolesarski čevlji

Kakovostni kolesarski čevlji vam bodo omogočili še prijetnejšo vožnjo. Kupite jih lahko v vseh specializiranih prodajalnah s kolesi, kjer vam je na voljo obutev svetovno uveljavljenih proizvajalcev. Pri izbiri obuvala pa naj vam pomaga strokovno podkovani prodajalec. Ugotovili boste, da nakup čevljev za kolesarjenje vendarle ni tako preprosta naloga, kot bi si mislili. Kolesarske čevlje in tudi obutev nasploh pa je najbolje nakupovati v popoldanskem času. Noge so takrat podobno utrujene kot med samo vadbo, zato ni bojazni, da bi si kupili prevelike ali premajhne čevlje za vadbo na kolesu.