Registracija blagovne znamke v Sloveniji

Registracija blagovne znamke v Sloveniji poteka v štirih ključnih korakih

Vsi se zavedamo dejstva, da je vsako podjetje na trgu z enim samim namenom in ta je, da so boljši od svoje konkurence, ter da iz dneva v dan rastejo in izboljšujejo svoje ime. Za vsako podjetje je zelo pomembno, da pride na dober glas, saj se posledično tudi vse več ljudi odloči za njihove izdelke. Vsako podjetje pa uporablja svoje zaščitne znake, torej blagovno znamko, po kateri jih tudi prepoznamo in vemo, kakšno kakovost nam določena znamka nudi.

Registracija blagovne znamke v Sloveniji je torej pomembno za vsako podjetje, ki želi biti uspešno, le ta pa poteka v štirih ključnih korakih. Prvo je potrebno preveriti, če je znamko sploh možno registrirati, potem je potreben sprejem odločitve, na katerem območju se bo znamka registrirala, katero blago oziroma storitve bo znamka varovala in pa potrebno je pripraviti ter vložiti prijavo za registracijo znamke.

Registracija blagovne znamke v Sloveniji seveda za podjetje predstavlja določen strošek, a ta ne predstavlja previsokega stroškovnega zalogaja. Gre namreč za zaščito znakov, s katerimi želi podjetje na trgu nastopati in svoje kupce prepričevati s svojo kakovostjo.

 

Prijava patenta zahteva pravno znanje

 

Vsak posameznik je seveda lahko zelo dober na določenem področju, ne moremo pa biti na vseh področjih. Zato je pomembno, da določene stvari prepustimo tistim, ki imajo na določenem področju veliko znanja in bodo posledično tudi rezultati pozitivni.

Prijava patenta tako zagotovo sodi med področja, kjer je potrebno imeti veliko pravnega znanja. Zato je veliko bolje, da to prepustimo patentnemu zastopniku, saj nas on lahko vodi skozi celoten postopek in bo tako vse bilo brezhibno ter tako kot mora biti.

Prijava patenta je seveda vse prej kot lahka in nam ne dopušča napak ter raznih zamujanj rokov. Zato je pomembno, da se vsega držimo, tako kot je predpisano.