industrijska vrata 5

Enostavne rešitve za industrijska vrata

V industrijskem okolju uporabljamo različna vrata, ki imajo pogosto zelo pomembno nalogo, včasih pa niti niso tako pomembna in raje poskrbimo za to, da se enostavno zapirajo in odpirajo ter ne ovirajo prehoda med zaprtimi prostori oziroma površinami. Na srečo lahko izbiramo med različnimi izvedbami, ki ustrezajo različnim potrebam na tem področju. Na voljo so tudi napredna vrata, ki ponujajo številne prepričljive funkcionalnosti, medtem ko lahko z izbiro enostavnih vrat prihranimo denar in skrbi.

Zapornice

Med posrečenimi rešitvami so recimo zapornice, ki so izjemno uporabne na zunanjih površinah. Tudi v industrijskem okolju želimo pogosto preprosto omejiti dostop do površin, pri tem pa imamo v mislih predvsem vozila. Za to lahko že enostavna zapornica zelo dobro poskrbi, ne da bi se morali ukvarjati s kakšnimi zelo naprednimi in dragimi vrati.

Zapornice imajo v takšnem okolju več prednosti. So zelo enostavno zasnovane in predvsem cenovno ugodne, a svojo nalogo še vedno zelo dobro opravljajo. Brez težav jih lahko upravljamo ročno, lahko pa jih tudi avtomatiziramo in povežemo z nekaterimi pametnimi sistemi, ki funkcionalnosti te opreme takoj razširijo. Zapornice se tako uporabljajo v različnih okoljih, predvsem za parkirišča ter za omejevanje dostopa do površin, ki so dostopne z javnih cest.

Druga enostavna industrijska vrata

Na voljo pa imamo seveda tudi druga vrata, pri katerih je predvsem pomembno to, da so dokaj enostavna in pri uporabi ne motijo prehoda med prostori. V industrijskem okolju se pogosto uporabljajo avtomatizirana vrata na drsnih vodilih, ta lahko povežemo s senzorjem gibanja, ki samodejno odpira in zapira vrata pri vsakem prehodu. Tako bo delo nemoteno, industrijska vrata pa bodo vseeno ponudila dobro varnost in zaščito. Poleg tega so ti sistemi tudi dodatno prilagodljivi in jih lahko uporabimo za zanesljivo zaklepanje po urniku ali z upravljanjem na daljavo, na voljo pa imamo še mnoge druge naprednejše opcije.