water-sprinklers-880965_1920

Hidroponika brez kompromisa

Pri vzgoji rastlin v zahtevnih razmerah se je treba poslužiti pomoči, ki jo ponuja sodobna tehnologija. Na voljo so sistemi, ki omogočajo uspešno gojenje rastlin brez potrebe po zemlji ali sončni svetlobi, bomo pa za to seveda potrebovali ustrezne nadomestke. Na srečo je teh dovolj, našli jih bomo že v prvi dobro založeni trgovini ali pa kar na spletu.

Oprema za hidroponiko

Med opremo izstopajo sistemi, ki so že pripravljeni za uporabo in vključujejo tudi kakovostno osvetlitev. Ne gre samo za prostor, kjer bomo rastline gojili, temveč tudi za pripomočke in okolje. Pomembna so recimo časovna stikala za upravljanje osvetlitve, verjetno tudi sistem zračenja, seveda pa se moramo posvetiti tudi rednemu vzdrževanju ustrezne podlage za rast rastlin. Mnogi elementi so dokaj poceni in enostavni, na primer časovna stikala, pa imajo vseeno zelo pomembno nalogo. V končni fazi namreč odločajo tudi detajli, ki pogosto naredijo razliko pri donosu in kakovosti pridelka. Tako so tudi časovna stikala izjemnega pomena, če seveda zaokrožijo celovit komplet opreme za hidroponiko.

Gnojila in sredstva za pospeševanje rasti

Tudi sredstva za uspešno rast rastlin je možno dobiti kar v kompletu. Eno možnost na primer ponuja Hesi Starter Box, ki združuje v kompletu kar nekaj zelo dobrodošlih sredstev za hidroponično vzgojo rastlin. Znamka Hesi je sicer znana po odličnih namenskih sredstvih za pospeševanje rasti, zato je njihov komplet še posebej priporočljiva izbira. Gre za popoln komplet za začetek hidroponične vzgoje rastlin, zato gre za primerno izbiro za začetnike. Seveda pa so na voljo izdelki tudi posebej – tako Hesi kot drugi proizvajalci ponujajo posamezne izdelke, ki zagotavljajo odlično rast rastlin v posameznih fazah rasti. Ne glede na to, s kakšnimi rastlinami in razmerami imamo opravka, se bo na trgu gotovo našlo pravo sredstvo, ki zagotavlja uspeh hidroponične pridelave rastlin, le najti ga je treba.