metoda vak

Vaje za možgansko telovadbo

Vsak izmed nas bi moral ohranjati možgane v dobrem stanju, k tem pa predvsem pripomoremo s primerno telovadbo za možgane. Možgani so namreč kot ostale mišice v telesu.

Pri tem ne potrebujemo prav veliko, da dosežemo svoje cilje, zato vsakemu izmed vas priporočamo, da možgansko telovadbo vključite v vsakdanje opravilo, katerega se boste veselili prav tako, kakor se zjutraj veselite vroče kave ter kozarca vode. Možganska telovadba naj postane tako vsakdanja kakor je vsakdanji trening v fitnesu. Tudi vaše počutje bo bistveno boljše.

In če se vam niti slučajno ne sanja, kako naj bi izgledale učinkovite vaje za treniranje vaših možganov, pojdite na splet in v spletni brskalnik vtipkajte možganska telovadba vaje.

S klikom na možganska telovadba vaje boste prišli do najučinkovitejših vaj, ki jih lahko izvajate kadar koli v dnevu.

Telovadite z možgani

Z možgansko telovadbo dosežemo veliko dobrih stvari. V težkih situacijah lahko ohranimo mirno glavo ter stvari veliko bolje rešimo. Možganska telovadba je primerna za vse generacije. Razen v primeru demence, kajti takrat bi to preveč obremenjevalo osebo, ker bi se zavedala, da se določenih stvari ne spomni.

Med raziskovanjem učenja so ugotovili, da si nekateri lažje zapomnijo, če informacije pridobijo z gledanjem, drugi pa, da si lažje zapomnijo informacije ki jih prejmejo s sluhom ali dotikom. Prav tako pa velja, da si otroci želijo znanje prejemati na različne načine. Najnovejše raziskave pa so pokazale, da otrok doseže najboljši rezultat, ko prejme vse tri torej (vidno, čutno ter slišno informacijo).

Ena od boljših metod, ki je povezana s tem področjem, je tudi metoda vak.

Metoda vak je dobra za koordinacijo desne in leve polovice možganov in z njo se zelo spodbuja možganska aktivnost. Metoda vak v dobesednem prevodu pomeni visual audio kinesthetic, dokazali pa so, da se otroci učijo lažje ter dlje časa. Pomembno je da otroci vadijo, ker učinek dosežejo le z možgansko telovadbo.