Steklene stene

Idealna pisarna

Kako bi opremili idealno pisarno? Vsekakor bodo tudi takšni delovni prostori potrebovali nekatere nujne kose opreme, a če bi si lahko privoščili popolno svobodo, bi verjetno vgradili kar nekaj opreme, ki jo sicer redkeje srečujemo v praktični uporabi. A čisto možno je, da se tej viziji približujejo nekatere sodobne pisarne, ki želijo ostati v koraku s časom. Pravzaprav lahko že z dokaj majhnimi prilagoditvami storimo zelo veliko.

Uporaba stekla

Verjetno bi v idealni viziji pisarne svoje mesto našlo tudi steklo. Gre namreč za prestižen material, ki je v poslovnih prostorih zelo zaželen. Steklene stene povsem preoblikujejo pisarno in prinašajo kar nekaj opaznih prednosti. Prva je seveda že ta, da steklo povsem spremeni podobo prostora. Steklene stene prepuščajo svetlobo in prostor odpirajo, oboje pa je še kako zaželeno v poslovnih prostorih, v katerih se pogosto počutimo utesnjene. Gotovo bi si želeli osem ur na dan preživeti v prijetnem, odprtem in svetlem prostoru namesto v majhnem temnem kotičku.

V sodobnih pisarnah so steklene stene že pogosta realnost, saj vgradnja takšne opreme ni takšen izziv, kot bi se morda zdelo. Tudi cena je razmeroma prijazna do kupca, vgradnja pa je hitra in ne moti dela.

Pisarniško pohištvo

Pisarniške mize in stoli, pisarniški pripomočki in druga oprema vplivajo na izgled in na funkcionalnost pisarne. Idealna pisarna bo dobro založena z zelo posrečenimi kosi pohištva. Vsekakor morajo biti stoli pisarniški, mize prav tako prilagojene svoji funkciji. Na prvem mestu je uporabna vrednost, a tudi izgled izdelkov ne sme veliko zaostajati. Lepo urejena in usklajena pisarna je veliko prijetnejše delovno okolje. Predvsem z vidika storilnosti je pomembno, da so mize in stoli pisarniški funkciji povsem prilagojeni, pa tudi sami uporabniki bolj cenijo uporabne lastnosti. Eleganten izgled je le še pika na i, ki sicer potrjuje, da tudi na delovnem mestu ne smemo pozabiti na estetsko vrednost opreme.