Lesene igrače

Igrače iz naravnih materialov

Vsak starš si za svojega otroka želi le najboljše in ravno zato so lesene igrače tako zelo priljubljene. Les je naravni material, ki je trajen, saj se ne pokvari oziroma zlomi tako hitro kot plastika. Z nakupom lesenih igrač boste tako veliko storili tudi za okolje, ki je prenasičeno z odpadno plastiko. 

Lesene igrače so običajno tudi izredno didaktične in otroka med igro veliko naučijo. Otroci imajo dandanes na voljo ogromno različnih igrač in poiskati pravo je lahko za starše pravi izziv. Če se boste odločili za nakup lesene igrače, boste zagotovo zadovoljni, saj se bo otrok med igro učil novih spretnosti. 

Les mora biti obdelan s primernimi snovmi

Seveda morate starši vedeti, da se tudi les pred prodajo obdela z barvami, laki in premazi. Zato bodite pozorni, da so vaše lesene igrače zaščitene z otroku neškodljivimi barvami in laki. Vdihovanje strupenih plinov bi bilo lahko za otroka zelo škodljivo. 

Niso torej vse lesene igrače enako kvalitetne in zato je potrebno biti pri nakupu še toliko bolj pazljivi. 

Dopolnite otroško posteljico z moderno obrobo

Obroba za posteljico je postala že nujen pripomoček vsake novopečene mamice. Ko otroka damo spati v posteljico, si namreč želimo, da se med spanjem ne bi kam udaril, zato potrebujemo obrobo, ki ga bo ščitila in varovala. 

Pri nakupu boste ugotovili, da niso vse obrobe enake. Obroba za posteljico pa mora biti ravno prav velika, da zaščiti vsaj zgornji del spalne površine, saj je bistveno, da se prepreči udarce v glavo. 

Kvalitetni materiali in izdelava

Ko boste izbirali svojo bodočo obrobo za posteljico, se prepričajte, da je izdelana iz kvalitetnih materialov. Obroba za posteljico naj bo mehka in prijetna na otip. Polnjena naj bo z naravnimi vlakni, ki so boljša od umetnih. 

Obroba za posteljico mora biti pralna tudi na višjih temperaturah, saj jo bo otrok med spanjem večkrat umazal.