E-arhiv

Enostavne rešitve za sodobno poslovanje

Poslovanja si ne moremo več predstavljati brez pomoči naprednih računalniških programov. Čeprav nekateri v teh vidijo nepotrebne komplikacije, nam programska oprema na dolgi rok delo močno poenostavi. To velja že za nekatere precej preproste programe, ki odgovarjajo potrebam poslovnih uporabnikov.

Elektronski arhiv

Elektronski oziroma e-arhiv je gotovo uporaben program, ki se bo dobro izkazal v praktično vsakem podjetju. V vsakem podjetju se namreč ukvarjamo z raznovrstno poslovno dokumentacijo, torej z dokumenti, ki jih moramo zbirati in hraniti. E-arhiv nam pri tem pomaga tako, da omogoča samodejno zbiranje in varno shranjevanje dokumentov v digitalni obliki. Ponuja tudi naprednejše funkcije, ki omogočajo, da poslovno inteligenco dobro izkoristimo za uspešnejše poslovanje. Tako je e-arhiv vsekakor priporočljiva izbira za prav vsako podjetje.

Kadrovska mapa

Podobno velja za kadrovsko mapo, ki je prav tako zelo koristna funkcija za praktično vsako podjetje. Res pa je, da se te funkcionalnosti bolje izkažejo pri večjih podjetjih, ki imajo z upravljanjem kadra več dela. Kadrovska mapa na enem mestu združuje vse potrebne podatke o zaposlenih, tako da imamo nad razpoložljivim kadrom vedno popoln pregled. Na ta način si olajšamo vodenje projektov in optimiziramo delitev delovnih odgovornosti, seveda pa s spretnim upravljanjem kadra dosegamo tudi druge pozitivne učinke. Vsekakor je tudi kadrovska mapa orodje z velikim potencialom, če ga znamo izkoristiti.

Dokumentni sistemi

Napredni dokumentni sistemi lahko vključujejo tako e-arhiv kot kadrovsko mapo, pravzaprav se povezujejo še s številnimi drugimi funkcionalnostmi v celovit poslovni sistem. V osnovi pa gre za programsko opremo, ki omogoča zelo učinkovito upravljanje z zbirkami poslovnih informacij. Za razliko od preprostega arhiva ponuja napredne funkcije, s katerimi lahko informacije dejansko uporabimo pri sklepanju pomembnih poslovnih odločitev. Hitro lahko pripravimo poročila in projekcije, omogočamo skupno rabo dokumentacije, ki se uporablja pri delu, hitro lahko informacije tudi osvežujemo in dodajamo.