Inovativni stoli za jedilnico

Inovativni stoli za jedilnico

V sodobnih stanovanjih vse bolj poredko srečujemo prave jedilnice, pogosteje gre za večnamenski prostor, ki ga uporabljamo tako za obedovanje kot tudi za mnoge druge dejavnosti. Posebej očitno je to v manjših stanovanjih, kjer si pač ne moremo privoščiti prostora za ločeno jedilnico. Tem trendom se prilagajajo tudi stoli, za jedilnico se uporabljajo nekateri inovativni izdelki, ki se v tej vlogi zelo dobro obnesejo. 

Jedilnica se pogosto povezuje s kuhinjo v odprtem prostoru, ki ga razmejuje kuhinjski pult ali otok. Ob tega pa vsekakor sodijo stoli, ki so uporabni predvsem za kratkočasno obedovanje ali uživanje pijače. To so lahko barski stoli, ki so zelo posrečena izbira. Barski stoli se vsekakor lepo podajo h kuhinjskemu pultu ali otoku, hkrati pa prinašajo neprekosljivo funkcionalno vrednost v takšni situaciji. Če želimo v takšni kuhinji gostiti goste, bodo prišli barski stoli s svojimi odlikami še kako do izraza – z veseljem bomo povabili prijatelje na pijačo, saj jih lahko enostavno posedemo v osrčje kuhinje, kjer je idealen prostor za družabne aktivnosti.

Za jedilno mizo barski stoli sicer ne sodijo, imamo pa tudi tam veliko možnosti pri izbiri pohištva. Običajno se odločimo za klasične funkcionalne stole, ki pa vseeno dopuščajo veliko prilagodljivosti na različnih področjih. Lahko se poslužimo kakšnih inovativnih variacij, ki ustvarijo prav poseben, edinstven učinek. Stoli za jedilnico dopuščajo veliko svobode, saj lahko po želji kombiniramo barve, oblike in velikosti, tudi materiale in druge lastnosti. Pomembno je le, da so stoli vseeno povsem uporabni in dobro služijo svojemu namenu. Če temu zadostimo, lahko v jedilnici izgled in izkušnjo močno popestrimo. Pretiravati seveda ni pametno, a tudi s kakšnimi drznimi odločitvami lahko zadenemo v polno – posrečene so lahko kombinacije različnih stilov in barv, predvsem če pri tem mislimo tudi na drugo opremo, recimo mizo in dekoracijo tega prostora.