Spomladanske akcije orodja za vrtičkarje

Spomladanske akcije orodja za vrtičkarje

Spomladi nastopi čas, ko narava oživi. Dolgo zimsko spanje pusti posledice in zemlja je zbita, rastline pa odmrle. Toda z dvigom temperatur, ki se začne marca, pride do hitrega razvoja rasti pri večini rastlin. Zato je ravno spomladi čas, da uredimo vrt in ga pripravimo na sezono. V primeru okrasnih rastlin se lahko na novo odločimo o letošnjih novonastalih gredicah, pri zelenjavnem vrtu pa je potrebno zemljo prekopati in jo tako razrahljati, da vase sprejme čim več zraka. Splača se zemljo tudi pognojiti z dobro uležanim hlevskim gnojem ali pa kompostom, ki je ostal od organskih odpadkov prejšnjega leta. Za vrtna opravila pa seveda rabimo orodja, ki nam omogočajo vse našteto narediti tudi v praksi.

Med najpomembnejša orodja, ki se jih poslužujejo imetniki vrtov, spada motorna žaga. Stihl akcija poteka spomladi in lahko pomeni velik prihranek denarja pri nakupu motorne žage. Zato je vsaka motorna žaga Stihl akcija, ki se je ne splača zamuditi. Za izdelek, kot je motorna žaga Stihl, akcija običajno prinese do 20 odstotkov popusta na izdelke. Motorne žage so namreč visoko tehnološki in dragi izdelki, ki v končni prodaji nimajo velikega deleža marže. Zato tudi ni možen nerealen popust, kot smo to navajeni pri tekstilnih izdelkih.

Pri košnji trave so popusti še bolj izrazito spomladi, ko je povpraševanje po vrtnih orodjih največje. Vrtni traktor Husqvarna tc 139 spada med vrhunske kosilnice, in to tako za domačo, kot tudi profesionalno rabo. Husqvarna tc 139 omogoča zelo hitro košnjo tudi večjih površin trate. Zaradi sistema dveh nožev in močnega motorja je Husqvarna tc 139 več kot dovolj tudi za vrtnarje, ki se morajo ukvarjati s košnjo večjih površin trave. Taki vrtni traktorji so povsem kos tudi višji travi, ki jo mulčerji po navadi težje prebavljajo.