Kirurško odstranjevanje bradavic za vse neprijetne bradavice

odstranjevanje bradavic

Verjetno vsak pozna bradavice, neprijetne kožne tvorbe, ki se pojavljajo lahko vse od otroštva naprej. Zelo pogoste so predvsem pri otrocih, saj so bradavice virusnega izvora, zato se zelo hitro in enostavno prenašajo s stikom. Običajno je rana na koži vstopno mesto za virus, kjer kasneje zraste bradavica. Nalezemo se lahko predvsem na javnih mestih, kot so na primer kopališča ali telovadnice. Načinov in nasvetov kako odstraniti bradavice je veliko, eden izmed njih je tudi kirurško odstranjevanje bradavic.

Bradavice niso nevarne, so pa lahko zelo neprijetne. Če jih ne zdravimo pravočasno, se lahko raznesejo po celem telesu. Tako se lahko pojavijo na rokah, obrazu ali pa podplatih. Poleg različnih nasvetov za njihovo odstranjevanje, je medicinsko odstranjevanje bradavic zagotovo bolj uspešno. Med temi metodami so najbolj pogoste zamrznitev s tekočim dušikom, lasersko odstranjevanje in kirurško odstranjevanje bradavic.

Bradavice zahtevajo resno in strokovno obravnavo

Katero metodo odstranjevanja bradavic izbrati, je odločitev zdravnika. Odvisna je tudi od tega na katerem delu telesa se je pojavila. Še posebej je potrebno biti pozoren pri bradavicah na obrazu, saj lahko njihovo neprimerno odstranjevanje pusti na obrazu posledice. Zato je potrebno vsako bradavico jemati skrajno resno. Zato vam svetujemo, da se naročite pri zdravniku specialistu, ki bo bradavico natančno pregledal in ugotovil njen izvor. Temu sledi primerna terapija, med katerimi je lahko tudi kirurško odstranjevanje bradavic.

Sicer je najbolj pogosta metoda odstranjevanja zamrzovanje z dušikom, vendar v primeru njene neuspešnosti, je kirurško odstranjevanje bradavic najboljši način. Prav tako se ga običajno poslužujemo pri bradavicah na podplatih, kjer jih želimo čim prej odstraniti, saj so običajno le te zelo moteče. Poseg poteka v lokalni anesteziji in je popolnoma neboleč. Tovrsten način odstranjevanja pa je potreben tudi v vseh primerih, kjer gre za sumljive kožne tvorbe. V tem primeru sledi tudi histološka preiskava tkiva.