kmetijska mehanizacija

Kmetijska mehanizacija je nujno potrebna na vsaki kmetiji

Kmetijstvo je obširen pojem in zajema ogromno dejavnosti. Poljedelstvo in živinoreja. Kot vsaka dejavnost se tudi kmetijstvo spreminja, izpopolnjuje in je viden opazen napredek. Tukaj pa vskoči kmetijska mehanizacija. 

Kmetijska mehanizacija je kmetu močno olajšala delo. Kmetijska mehanizacija je opazna povsod, naj si bo to na poljih, travnikih, vinogradih, v hlevih, sadovnjakih, gozdovih… Z plugom in branami opravami obdelavo tal, kultivator in škropilnica olajša kmeti zalivanje in obiranje. Ne smemo pozabiti na kopač krompirja, kosilnici. Z balirko in grabljami kmeti pripravi krmo.

Kmetijska mehanizacija je tehnično orodje. Le ta povečuje produktivnost. Sodobna tehnologija pa zmanjša čas potreben za uspešno opravljene naloge. Kmetijska mehanizacija je vsem kmetom cenovno dostopna. Seveda pa je cenovni razpon zelo velik. In ne govorimo samo o kmetijskih in delovnih strojih, ampak tudi najbolj značilnem kmetijskem, gozdarskem, cestnem stroju in to je traktor.

Traktorske luči so na voljo in izbiro v različnih velikostih

Traktorske luči so vam na trgu na voljo v najrazličnejših dimenzij in oblikah. Imajo vodoodporno ohišje, ki omogoča uporabo na prostem. Traktorske luči so popolne za uporabo pri vlekih vozil, tovornih vozilih, gradbeni mehanizaciji, kombajnih. 

Traktorske luči niso samo priporočljive, ampak so zakonsko obvezne in predpisane. Traktorske luči so ravno take kot pri avtomobilu. Poznamo zadnje in sprednje žaromete. Prodajajo tudi led traktorske luči.

Traktorske luči se imenujejo tudi delovne luči. Traktorju pomaga pri vidljivosti tudi rotacijska luč. Rotacijsko luč  mora traktorist uporabljati, ko vozi traktor z delovnimi stroji in raznimi prikolicami, ki so Sirše kot ohišje traktorja. Priporočljivo pa je, če se traktorist vozi po glavnih in močno prometnih, prevoznih cestah, da se uporablja tudi ko nima priključkov., 

Vozniki osebnih vozil hitreje opazimo traktor, če ima prižgano rotacijsko luč. Največkrat traktorista srečamo na glavnih cestah v zimskem letnem času, ko urejajo ceste in poleti, ko je čas košnje in spravilo sena.