Kritina je odvisna tudi od naklona strehe 

Kritina predstavlja izjemno pomemben del našega doma oziroma katerega koli objekta. Če nismo poskrbeli za ustrezno kritino, potem se nam lahko hitro pojavijo nepričakovane težave, ki so ne nazadnje povezane tudi z neugodnimi vremenskimi razmerami, kot je, na primer, toča. 

Kritina se izbira tudi glede na naklon strehe objekta. Seveda pa se je pred nakupom ustrezne strešne kritine treba pozanimati tudi o tem, katera vrsta materiala je dobra za kritino. Vzporedno s tem pa moramo biti osredotočeni tudi na to, ali bomo v prihodnosti kdaj na strehi montirali tudi okna ter podobno. To in še nekateri drugi dejavniki so prav tako pomembni pri izbiri prave vrste strešnikov. 

Kritina na trgu se deli v številne podkategorije. Ključni dejavnik za delitev je tudi vrsta materiala. Strešniki so lahko narejeni iz številnih vrst materialov, na primer iz gline, betona, kovine, lesa. 

Lesena okna za še prijetnejše in kakovostnejše bivanje 

Ko se odločamo za nakup oziroma izdelavo oken po meri, se pogosto ne moramo odločiti, ali so nam ustreznejša lesena okna ali morda okna iz PVC. Vsekakor na trgu obstajajo še druge vrste oken, a lahko rečemo, da so okna iz lesa in okna PVC najbolj priljubljena izbira kupcev oziroma naročnikov. 

Lesena okna se ponašajo s številnimi prednostmi, ki pa niso tako značilne za PVC okna. Zanja je še posebej značilno, da v dom prinašajo veliko mero domačnosti in prijetnega ozračja, kar ne nazadnje zelo dobro vpliva na samo kakovost bivanja. 

Lesena okna morajo biti vsekakor izdelana iz kakovostne vrste lesa, sicer z njimi ne bomo dosegli tistega, kar nam takšna vrsta oken omogoča. 

Lesena okna po meri je storitev, ki vam jo pri nas omogoča veliko podjetij. Odlične proizvajalce pohištva iz lesa po meri lahko najhitreje najdete kar s pomočjo spleta. Imajo tudi svoje spletne galerije, kjer si že narejena lesena okna tudi ogledate.