Lamelni parketi

Lamelni parketi zagotavljajo izjemno hitro in preprosto montažo

Če boste pri izbiri ustrezne vrste parketa zahtevali, da potrebujete takšnega, ki je povsem preprost in hiter za polaganje, vam bodo strokovno podkovani prodajalci zagotovo ponudili tudi lamelni parket. To je posebna vrsta lesene talne obloge. Sestavljena je iz manjših lamel. Te so spojene na nosilni mrežici, kar omogoča hitro in enostavno polaganje. Lamelni parketi se lahko sestavljajo v različne vzorce. Med najbolj poznanimi je zagotovo postavitev v kocke oziroma v mozaik.

Lamelni parketi so torej za montažo več kot preprosti. Položiti pa ga morate – tako kot vse druge vrste parketov – na povsem očiščena tla, ki so primerno ravna pa tudi povsem suha. Za polaganje se dobro obnese posebno disperzijsko lepilo. Pri parketu iz zahtevnejših drevesnih vrst pa boste morali uporabiti drugo vrsto sredstev, na primer poliuretanski premaz. V takem primeru je odlična izbira tudi posebno enokomponentno lepilo.

Parketi in sredstva za nego talne obloge

Parketi so vam na voljo v številnih specializiranih prodajalnah s talnimi oblogami. Dobrodošle so tudi spletne prodajalne s parketi, kjer izdelke lahko kljub izjemni kakovosti kupujete po bistveno dostopnejših cenah. Parketi v različnih vrstah in tipih pa še zdaleč niso edini izdelki, ki vam jih ponujajo. Poleg tega lahko izbirate med številnimi vrhunskimi sredstvi, ki so zlasti namenjeni učinkoviti negi ter vzdrževanju talne podloge iz lesa. Na voljo so vam na primer laki, olja.

Sicer pa je odličen naslov za izbiro parketa in vse, kar sodi poleg, parketarstvo. Takšna dejavnost vam poleg visokokakovostnih izdelkov ponuja še storitve, kot so dostava parketa na dogovorjeno lokacijo, montaža oziroma polaganje parketa, brušenje, lakiranje, oljenje. Cene so povsem dostopne, še posebej pa spletne.

Dobra izbira parketa in izvajalca, ki vam bo talno oblogo položil, je ključ do najučinkovitejšega bivanja v domu. Če boste za parket dobro skrbeli, potem vam bo služil vrsto let.