Vrtne kosilnice

Mehanizacija za košnjo domače trate

Pri delu si tudi doma pomagamo z razno mehanizacijo, ki nam močno olajša razne opravke, predvsem pa zagotavlja boljše rezultate dela. Seveda imamo pri delu na travnatih površinah veliko skrbi z vzdrževanjem primerno visoke, zelene in goste zelenice – veliko o tem odloča košnja. Ravno pri košnji potrebujemo primerno mehanizacijo, torej kosilnice, ki so na srečo na voljo v zelo prepričljivih različicah.

Vrtne kosilnice

Kosilnice so lahko zelo dobro prilagojene nalogam, s katerimi se srečujemo pri obdelavi domače zelenice. To so vrtne kosilnice, ki so običajno kot nalašč za košnjo manjših trat, s katerimi imamo opravka okoli hiše. Omogočajo enostavno, hitro in učinkovito delo, tako pa so praktično nujna oprema za mnoge uporabnike, ki želijo okolico svojega domovanja ohraniti v idealni formi. Vrtne kosilnice so na voljo v zelo različnih oblikah, odvisno od velikosti površine in zahtevnosti terena. Lahko se opremimo tudi z ročnim orodjem oziroma ročnimi motoriziranimi napravami, bolj pogoste pa so vrtne kosilnice na kolesih. Te so na voljo v zelo široki zbirki različnih modelov z različnimi funkcionalnostmi.

Vrtni traktorji

Če imamo nekoliko večje površine, običajne kosilnice ne bodo dovolj. Košnja s takšnimi napravami je na večji površini namreč zamudna, saj lahko naenkrat kosimo le pas slabega metra, poleg tega moramo peš prekrižariti celotno površino do vsakega kotička. Vrtni traktorji to delo močno olajšajo, saj se lahko z njimi preprosto zapeljemo po celem travniku. Vgrajena kosilnica bo svoje delo opravila veliko bolj elegantno, pogosto pa imajo vrtni traktorji tudi uporabne funkcije pri ravnanju s pokošeno travo – lahko se ta zbira v košaro, lahko pa se seseklja in vrne nazaj na trato kot gnojilo. Ne samo, da bo hitra košnja, prav tako bomo hitro opravili z drugimi opravki, ki so povezani s tem. Sodobni vrtni traktorji so vsekakor prava izbira za zahtevnejše uporabnike.