Ciprese

Najboljše in najbolj funkcionalne ciprese

Če mislite, da vam je na trgu na voljo samo ena vrsta cipres, se motite. Na voljo so različne vrste, zato je dobro vedeti, katera je najboljša in najbolj funkcionalna. Dobri poznavalci cipres in rastlinja na sploh vedo, da so ciprese Smaragd zagotovo najboljša izbira v tem hipu.

Ciprese pri nas lahko najdete še pod enim imenom – ameriški klek. Takšna vrsta ciprese ima izvor na Danskem. Sicer pa so vzgajane tudi pri nas, in sicer v loncih, posledično jih lahko brez težav sadite kadar koli.

Praviloma morajo biti ciprese prilagojene na naše ostre zime ter na vroča, sušna poletja. Cipresa Smaragd to vsekakor je. Sicer pa se jo lahko uporablja tudi za posamično saditev in ne samo kot živo mejo. Takšna vrsta ciprese vam je za nakup na voljo tudi na spletu, kjer vam jo odličen ponudnik ponuja po cenovno dostopni ceni. 

Žive meje narejene iz različnih vrst rastlin

Žive meje so pri nas priljubljene, sestojijo pa lahko iz najrazličnejših vrst rastlin. Med bolj priljubljenimi rastlinami za živo mejo so zagotovo ciprese, a je pri izbiri takšnih rastlin potrebno biti precej previden. V prvi vrsti se je namreč potrebno nujno zavedati, da je na voljo več podkategorij cipres in da vse še zdaleč niso enako kakovostne.

Žive meje lahko sestojijo še iz drugih vrst rastlin. Morda vam ne ustreza vonj cipres ali pa nad njimi že tako in tako niste navdušeni. V tem primeru si lahko na spletu ogledate seznam najbolj priljubljenih rastlin, ki so lahko namenjene tudi za žive meje. Presenečeni boste nad tem, da seznam ni ravno kratek.

Ena od možnosti je na primer, da v vlogo žive meje postavite gaber ali pa morda pušpan. Vse omenjene rastline so vam na voljo za ogled tudi v spletni galeriji priljubljene drevesnice, ki se vam o splača obiskati tudi v živo.