Namizni računalnik

Namizni računalnik še vedno navdušuje s svojo zmoglivostjo

Namizni računalnik je računalnik, ki ga najdemo v vsake gospodinjstvu. Z računalnikom lahko opravimo veliko vsakdanjih opravil. Lahko uporabljamo spletno banko, lahko se naročimo na pregled pri zravniku, lahko se sproščamo ob gledanju filma ali počitniških slik, ki smo jih skrbno shranili na naš namizni računalnik. Za sprostitev ali urjenje možganov lahko na namiznem računalniku igramo tudi različne računalniške igre.

Namizni računalnik ima več komponent. Velik in pregleden monitor, tipkovnico in miško. Ko se odločamo za nakup namiznega računalnika smo vedno pozorni na njegove tehnične lastnosti. Vsak namizni računalnik ima odlično grafično kartico, močan procesor, spominsko kartico, ventilatorje za hlajenje in trdno ohišje.

Namizne računalnike prodajajo po vseh trgovinah v Sloveniji. Veliko jih najdemo tudi an spletu, kej imamo široko paleto najrazličnejših ponudnikov.

Refurbished računalniki so ravno tako dobri kot novi

Tehnologija napreduje zelo hitro in ker včasih trgovci določenih računalnikov ne prodajo, veliko povsem uporabnih računalnikov ostane v skladiščih. V tem času pa so v trgovino že prišli novi zmogljivejši računalniki in tako po starih zalogah ni več povpraševanje. Tako neprodano zalogo trgovci vrnejo proizvajalcu, ki vsak računalnik dobro pregleda. Taki računalniki se imenujejo refurbished računalniki. Taki računalniki so enako dobri kot novi a se dobijo po nižjih cenah.

Refurbished računalniki so tudi tisti ki se ne prodajo tako hitro kot je bilo predvideno in se jih prodajalec navadno želi karseda hitro znebiti. Zato take računalnike ponudijo tudi kot Refurbished oziroma obnovljenej računalnike, ki se potem cenejši in se zato hitro prodajo.

Refurbished računalniki so tudi tisti, ki so imeli kakšno serijsko napako in so bili poslani nazaj k proizvajalcu. Ta jih pregleda in popravi. Tak izdelek se nato proda kot refurbished računalnik po nižji ceni. Z nakupom obnovljenega računalnika skrbimo tudi za okolje, saj tako preprečimo nastajanje odvečnih elektronskih odpadkov.