Cena defibrilatorja

Napredni defibrilatorji

Defibrilator je zelo uporabna naprava, ki pride še kako prav v primeru srčnega zastoja. Na ta način rešujemo življenja in preprečujemo hude posledice, do katerih lahko pride pri srčnem zastoju. Zato je seveda zelo pomembno, da imamo pri roki dober defibrilator in ga znamo pravilno uporabiti. Na voljo imamo različne naprave, ki imajo različne funkcionalnosti. Seveda lahko vedno pričakujemo enak način delovanja, razlike pa so v mnogih detajlih, ki lahko pomenijo različne načine uporabe. Prav tako moramo dobro poznati simptome srčnega zastoja in vedeti, da ni defibrilator srčni spodbujevalnik in ne more pomagati pri vseh težavah s srcem. Ravno zato pridejo v poštev napredni defibrilatorji, ki nam pri tem zelo pomagajo.

Napreden defibrilator zna sam prepoznati simptome srčnega zastoja. Ima senzorje srčnega utripa, ki zaznajo delovanje srca in sprostijo električni impulz le v primeru, da stanje ustreza srčnemu zastoju. Tako ne be defibrilator srčni spodbujevalnik za kakšen neustrezen primer, prav tako smo lahko brez skrbi, da bi z uporabo defibrilatorja komu škodili. 

Napredni defibrilatorji imajo tudi senzor za pravilno namestitev elektrod, tako da lahko defibrilator uporablja vsak. Piko na i dodajajo zvočna navodila v slovenščini, možnost klica na pomoč in druge dobrodošle funkcionalnosti, ki jih ima defibrilator. Srčni spodbujevalnik in druge možnosti za pomoč pri težavah s srcem imajo drugačne funkcionalnosti in se uporabljajo v drugih primerih, kar je prav tako pametno vedeti, da lahko ustrezno posredujemo.

Cena defibrilatorja

Pri nakupu nas bo zanimala predvsem cena defibrilatorja, ki je pri naprednih napravah seveda nekoliko višja kot pri kakšnih bolj osnovnih modelih. Dobri defibrilatorji stanejo okoli tisoč evrov, kar je relativno ugodna cena. Naprednejši modeli se približujejo dvema tisočakoma. Poleg tega moramo upoštevati še stroške, ki jih sama cena defibrilatorja v izhodišču ne razkriva, recimo stroške namestitve in označevanja, stroške dolgoročnega vzdrževanja in stroške usposabljanja za uporabo defibrilatorja.