Nevidni zobni aparat je popolnoma neboleč

Nevidni zobni aparat je popolnoma neboleč

Marsikomu so nepravilnosti v ustni votlini zelo moteče, tako zaradi težkega ugriza kot tudi zaradi estetike. To sta tudi ena izmed razlogov, zakaj se ljudje odločajo za pregled pri ortodontu, saj si želijo odpraviti različne nepravilnosti. Za takšno zdravljenje se uporabljajo različni zobni aparati in lahko traja tudi več let. Med najbolj popularnimi zobnimi aparati je tudi nevidni zobni aparat, ki je popolnoma neviden in hkrati tudi snemljiv.

 

Nevidni zobni aparat je izdelan iz posebne prozorne plastične mase, in je oblikovan na podlagi odtisa vaših zob. Specialist ortodont izdela natančno 3D modelacijo ozirom celoten načrt poravnave zob, na podlagi katerega v laboratoriju izdelajo različne opornice. Vsako od njih se nosi 10 dni in za malenkost spremeni pozicijo zob. Po 10-ih dneh se jo zavrže in vzame novo. Postopek zdravljena je dolgotrajen, ima pa zato številne prednosti. Zagotovo je manj boleč, higiena pa je veliko lažja.

 

Implantat za zdravljenje delne in popolne brezzobosti

 

Videz obraza igra danes v družabnem življenju zelo pomembno vlogo in pri tem igrajo pomembno vlogo tudi naši zobje. Lep in bel nasmeh zagotovo pritegne veliko pogledov, prav takšna, a veliko bolj neprijetna situacija, pa je lahko v primeru izgube zob. V tem primeru je potrebno poskrbeti za ustrezno zdravljenje oziroma poiskati nadomestek za izgubljene zobe. Implantat tako danes predstavlja enega od najpogostejših načinov zdravljenja delne in popolne brezzobosti.

 

Mnogi pacienti se implantatu izogibajo, ker slišijo nekatere negativne izkušnje pacientov, vendar je potrebno vedeti, da je postopek vgradnje implantata odvisen od mnogih dejavnikov. Implantat predstavlja na začetku za telo tujek, zato je odvisno kako ga bo sprejelo. Podobno kot pri drugih kirurških posegih, so tudi v tem primeru možni zapleti, vendar je verjetnost le teh manjša, če izberemo ponudnika zobozdravstvenih storitev s strokovnim osebjem in dolgoletnimi izkušnjami, ki uporablja sodobne aparature in najboljše materiale.