Aptus

Občutljive rastline v zahtevnih pogojih

Za uspešno vzgojo rastlin potrebujemo ugodne pogoje, ti pa so zelo raznoliki in pogosto težko dosegljivi. Odvisni smo od kvalitete prsti, lege, sonca, dežja … Seveda si pogoje rasti na razne načine prilagajamo v svojo korist in naravne danosti dopolnjujemo z drugimi sredstvi, še posebej pri vzgoji občutljivih rastlin v zahtevnih pogojih. Pri tem pridejo še kako prav nekatera uporabna sredstva, brez katerih bi rastline v takšnih razmerah težko preživele.

Agrogel

Najprej pride na misel Agrogel, ki ponuja vrhunske lastnosti absorpcije vode. To je idealna značilnost za gojenje rastlin v zahtevnih pogojih, kjer primanjkuje vode. Gre za absorpcijski polimer, ki zadržuje vodo v obliki goste paste, nato pa jo postopno sprošča koreninam rastline. Na ta način Agrogel zagotavlja dovolj vode tudi v suhi zemlji, in to preko daljšega časovnega obdobja. Ne bo treba zalivati rastline in paziti na ustrezno vlažnost podlage, saj Agrogel to funkcijo zelo zanesljivo opravlja. Ne le v sušnih pogojih, temveč tudi pri presajanju in transportu sadik ter drugih zahtevnih razmerah. Vedno je dobro, da imajo rastline na zalogi ustrezno količino vode.

Optimalna hranila

Poleg tega je v zahtevnih pogojih pogosto očitno tudi pomanjkanje hranil. Ravno zaradi tega lahko govorimo o zahtevnih pogojih, če imamo recimo opravka s siromašno prstjo, ki ne podpira rasti občutljivih rastlin. V tem primeru pridejo v poštev druga sredstva, recimo Aptus gnojila ter boosterji za razvoj korenin. Posebej gre omeniti Aptus Startbooster, ki pomaga prav v začetni fazi rasti, ko se mora rastlina zakoreniniti v podlago. V tem času je še kako pomembno, da ima na razpolago vse potrebne gradnike za hitro rast močnih korenin, zato pridejo pripravki, kot je Aptus Startbooster, še kako prav. Na voljo so seveda tudi druga sredstva, ki pomagajo v drugih fazah rasti, saj občutljive rastline zahtevajo nego tudi v kasnejših fazah.