asus računalniki

Izbira ultra lahkega računalnika

Prvo kot prvo skoraj da moramo se strinjati, da so glavna kandidata na tem področju, še posebej, ko pogledamo samo zmogljivost, asus računalniki tipa ZenBook in apple prenosnik, katerih zmogljivost je odvisna od samega tipa. Tako asus računalniki kot apple prenosnik sta na sami meji mogočega, v kategoriji izjemno lahkih prenosnih računalnikov s podobnimi dimenzijami in kvalitetami ohišja, prav tako pa se apple prenosnik s primerljivo zmogljivo konkurenco odreže le malo slabše v primerjavi cen.

Različen operacijski sistem

Najbolj očitna razlika je prav v ponujenem operacijskem sistemu. Za apple prenosnik moramo vedeti, da šaljivi pregovor, da ko greš na mac se ne moreš vrniti, na žalost drži. Glavna prednost MacOS sistema za apple prenosnik je njegova prepletenost z drugimi iOS sistemi. Pomoč strankam je izjemna in večina podatkov je varno shranjenih na oblaku. Prav tako je MacOS razmeroma intuitiven, oziramo ravno toliko intuitiven, da bomo lahko obvladali katerikoli apple prenosnik, verjetno pa se bomo malce mučili s ponovnim prestopom za uporabo Windows, ki ga trenutno uporabljajo asus računalniki. Na našo izbiro bo tu najverjetneje vplival, verjei ali ne, naš telefon. Če smo se prej odločili za apple telefon se nam bo tudi bolj logično zdelo, da se odločimo za apple prenosnik.

Stvari, ki jih izgubimo z manjšo težo in debelino

Moramo se zavedati, da s tem, ko smo izbrali lahek prenosnik, pa še tankega povrh, bomo nekaj stvari izgubili in po navadi to utrpijo zunanji vhodi, kot so USB vhodi in dodatni vhodi za spominske kartice,kar pomeni da bodo morali naši asus računalniki tipa ZenBook izbrati zunanji bralec spominskih kartic, ki bo šel v le en sam USB vhod, ki bo popolnoma zaseden v času uporabe. Pomanjkanje zunanjih vhodov trpi tudi apple prenosnik, tako da moramo na tem področju biti izjemno previdni, še posebej, če imamo radi dodaten prostor na USB ali samo uporabljamo veliko dodatkov na našem prenosniku Prej se moramo prepričati, da je to na posameznem modelu sploh možno.