Obnova kopalnice

Obnova kopalnice v starem stanovanju

Obnova kopalnice je prva stvar na katero pomislimo, ko se lotimo adaptacije kupljenega stanovanja. Pri tem moramo odstraniti vso dotrajano opremo ter kopalniške ploščice. Nato lahko uredimo vsa dela, ki smo si jih zamislili ter po razporeditvi kopalniškega pohištva pričnemo s postavljanjem ploščic. V kopalnice zelo radi namestijo talno gretje, ki bo ogrelo tla in posledično grelo celoten prostor. Nad talnim gretjem v kopalnici so navdušeni predvsem zato, ker so ploščice pri bosi hoji izredno prijetne ter tople.

Obnova kopalnice se najlažje izvede dokler v stanovanju še ne živimo. Takrat lahko mirno in počasi naredimo vse spremembe, ki smo si jih zaželeli. V kolikor stanovanje še ni v uporabi, nam ne bo težko počakati, da mojstri opravijo svoje delo, ki je včasih zahtevno ter dolgotrajno. Ko smo v stanovanje že vseljeni je namreč vsaka prenova izjemno težka.

Obnova kopalnice ni nujno vedno tako temeljita. Pri prenovi se lahko odločimo, da bomo stare ploščice enostavno prekrili z novimi. To nam bo prihranilo veliko dela, vendar bomo pri tem težje izvedli določeno adaptacijo.

Polaganje ploščic ni enostavno delo

Polaganje ploščic je zahtevno delo, ki pa se ga lahko lotimo kar sami. Pri tem potrebujemo precej vaje in praktičnosti. V kolikor še nikoli nismo polagali ploščic je dobro, da prvič prosimo za pomoč koga, ki ima več izkušenj kot mi sami. Nekateri moški se veliko stvari doma lotijo sami in tako se preizkusijo tudi v postavljanju keramike. Le tisti vztrajnim tudi uspe.

Polaganje ploščic se lahko izvaja tudi s sistemom lepljenja ploščice na ploščico. To je hiter način prenove, s katerim bomo našo kopalnico ali kuhinjska tla hitro popestrili z novimi ploščicami, ki bodo takrat v trendu.

Polaganje ploščic se izvaja s pomočjo posebnega lepila, ki ga pred uporabo zmešamo z vodo. Pred postavitvijo pa moramo tudi izravnati stene. To storimo z izravnalno maso, ki bo naredila dobro podlago za naše nove ploščice.