Vsak delovni stroj mora biti kar se da dobro prilagojen za svoje delo, pri viličarjih seveda ni nič drugače. Pravzaprav pridejo razne odlike in lastnosti različnih naprav na tem področju še bolj do izraza – pri uporabi viličarja namreč o učinkovitosti dela odločajo tudi številni detajli. To pa pomeni, da bo treba za vsako situacijo izbrati pravi viličar, ki bo kos tej nalogi. Terenski viličar Za delo na terenu mora biti viličar primerno prilagojen. To so običajno viličarji z večjimi kolesi in gumami z globljim profilom, da lahko zagotavljajo stabilnost na nepredvidljivi podlagi. Dober terenski viličar se bo brez težav soočil z izzivi, ki takšno vozilo čakajo na terenu, brez težav se zapelje tudi po mehki in spolzki podlagi, seveda pa vedno obstajajo omejitve glede tega, kakšen tovor je možno po zahtevnem terenu prepeljati brez tveganja. Na srečo so tudi na prostem podlage za uporabo viličarja običajno precej dobro urejene, tako da se terenski viličar zelo dobro obnese pri uporabi. Viličar za urejene površine Na urejenih površinah pridejo bolj do izraza druge lastnosti viličarja, predvsem učinkovitost in enostavna uporaba. V večjih skladiščih je odlična izbira električni paletni viličar, ki ponuja izjemen izkoristek energije, tako pa predstavlja cenovno ugodno izbiro predvsem za tiste, ki svoje viličarje redno uporabljajo. Električni paletni viličar ima še to prednost, da ne zahteva toliko vzdrževanja in servisiranja, na dolgi rok so stroški uporabe zelo nizki. Predvsem pa je seveda pomembno, da je naprava pripravljena za delo, ki ga opravlja. Električni paletni viličar je namenjen dvigovanju in prestavljanju palet standardnih dimenzij, imamo pa tudi v urejenih skladiščih včasih opravka z neobičajnimi tovori, ki jih je treba učinkovito prestaviti. Ne bo zmogel vsak viličar opraviti takšnega dela, zato je pametno že ob izbiri naprav pomisliti tudi na to, kakšni novi izzivi se bodo morda pojavili v času uporabe viličarja.

Pravi viličar za vsako situacijo

Vsak delovni stroj mora biti kar se da dobro prilagojen za svoje delo, pri viličarjih seveda ni nič drugače. Pravzaprav pridejo razne odlike in lastnosti različnih naprav na tem področju še bolj do izraza – pri uporabi viličarja namreč o učinkovitosti dela odločajo tudi številni detajli. To pa pomeni, da bo treba za vsako situacijo izbrati pravi viličar, ki bo kos tej nalogi.

Terenski viličar

Za delo na terenu mora biti viličar primerno prilagojen. To so običajno viličarji z večjimi kolesi in gumami z globljim profilom, da lahko zagotavljajo stabilnost na nepredvidljivi podlagi. Dober terenski viličar se bo brez težav soočil z izzivi, ki takšno vozilo čakajo na terenu, brez težav se zapelje tudi po mehki in spolzki podlagi, seveda pa vedno obstajajo omejitve glede tega, kakšen tovor je možno po zahtevnem terenu prepeljati brez tveganja. Na srečo so tudi na prostem podlage za uporabo viličarja običajno precej dobro urejene, tako da se terenski viličar zelo dobro obnese pri uporabi.

Viličar za urejene površine

Na urejenih površinah pridejo bolj do izraza druge lastnosti viličarja, predvsem učinkovitost in enostavna uporaba. V večjih skladiščih je odlična izbira električni paletni viličar, ki ponuja izjemen izkoristek energije, tako pa predstavlja cenovno ugodno izbiro predvsem za tiste, ki svoje viličarje redno uporabljajo. Električni paletni viličar ima še to prednost, da ne zahteva toliko vzdrževanja in servisiranja, na dolgi rok so stroški uporabe zelo nizki. Predvsem pa je seveda pomembno, da je naprava pripravljena za delo, ki ga opravlja. Električni paletni viličar je namenjen dvigovanju in prestavljanju palet standardnih dimenzij, imamo pa tudi v urejenih skladiščih včasih opravka z neobičajnimi tovori, ki jih je treba učinkovito prestaviti. Ne bo zmogel vsak viličar opraviti takšnega dela, zato je pametno že ob izbiri naprav pomisliti tudi na to, kakšni novi izzivi se bodo morda pojavili v času uporabe viličarja.